Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +0,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +0,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2019
Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης ενισχύθηκε κατά +0,7% έναντι πτώσης -0,8% τον Ιανουάριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε κατά -0,4%, έναντι ετήσιας πτώσης -2,7% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, η παραγωγή στον τομέα της ενέργειας σημείωσε πτώση κατά -3,1% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η παραγωγή στον τομέα των κατασκευών αυξήθηκε κατά +6,8%.
Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκε κατά +0,6%, ενώ αντίθετα η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών και καταναλωτικών αγαθών σημείωσε πτώση κατά -0,6% και -1,6% αντίστοιχα.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές ενέργειας και κατασκευών, η βιομηχανικής παραγωγή στη Γερμανία κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,2% σε μηνιαία βάση.
Σημειώνεται ότι χθες (4/4) τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας προχώρησαν σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών τους για την ανάπτυξη το 2019, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η επιβράδυνση της οικονομίας μπορεί να είναι μεγαλύτερη εάν υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης