Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στις εμπορικές συνομιλίες - Στο +0,38% και τις 21.807,50 μονάδες ο Nikkei

tags :
Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στις εμπορικές συνομιλίες - Στο +0,38% και τις 21.807,50 μονάδες ο Nikkei
Οι αγορές στην περιοχή της Κίνας παράμειναν κλειστές λόγω αργίας
Με κέρδη ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι αγορές στην Ασία, εν μέσω αισιοδοξίας των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων Ουάσιγκτον και Πεκίνου, την ίδια στιγμή που αγορές στην περιοχή της Κίνας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,38% στις 21.807,50 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Sony και Samsung ενισχύθηκαν κατά +3,30% και +2,34% αντίστοιχα.
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα έκλεισε στο +0,14% και τις 2.209,61 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Samsung υποχώρησε κατά -0,11% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει πτώση των κερδών κατά -60% το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Παράλληλα, ο δείκτης STI στην Σιγκαπούρη καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,24% στις 3.323,15 μονάδες, ενώ παρόμοια είναι τα κέρδη και για τον δείκτη JSX Composite στην Ινδονησία, και συγκεκριμένα στο +0,29% και τις 6.494,63 μονάδες.
Όσον αφορά την περιοχή της Ωκεανίας, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά -0,83% στις 6.181,30 μονάδες, καθώς οι μετοχές των National Australia Bank και ANZ Banking σημείωσαν πτώση κατά -1,43% και -1,18% αντίστοιχα.
Μέσω επιστολής που έστειλε στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες, ζητώντας παράλληλα ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό.
Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He, ο οποίος είχε χθες (4/4) συνάντηση με τον Donald Trump στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί νέα συναίνεση αναφορικά με το κείμενο μίας εμπορικής συμφωνίας.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι «έχουμε δρόμο να διανύσουμε, αλλά δεν είμαστε πολύ μακρια», εκτιμώντας παράλληλα ότι θα υπάρξει μία «μνημειώδης» ανακοίνωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλά τεσσάρων μηνών στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,26% στα 69,22 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση άγγιξε τα 70,03 δολ. ανά βαρέλι, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Νοεμβρίου του 2018.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό παραμένει οριακά αμετάβλητο, με την τιμή του να διαμορφώνεται στο -0,02% και τα 62,09 δολ. ανά βαρέλι, έχοντα σκαρφαλώσει προηγουμένως στα 62,99 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί επίσης το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.
Σημειώνεται ότι το Brent οδεύει προς την δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κατά την οποία θα κλείσει με κέρδη, ενώ το αμερικανικό αργό αναμένεται να ολοκληρώσει την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου.
«Η ομάδα των ΟΠΕΚ+ έχει ακολουθήσει μέχρι στιγμής σε μεγάλο βαθμό τη συμφωνία για τις περικοπές, η οποία μαζί με τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και της Κίνας, στηρίζει τις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε ο αναλυτής ενέργειας στο Interfax Energy, Abhishek Kumar, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η αγορά ανησυχεί ότι η αύξηση στην παραγωγή και τις εξαγωγές των ΗΠΑ θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις προσπάθειες των ΟΠΕΚ+».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αποθέματα αμερικανικού αργού στη χώρα σημείωσαν απροσδόκητη άνοδο κατά την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που η παραγωγή της χώρας σκαρφάλωσε σε νέα επίπεδα ρεκόρ.
Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η τιμή του Brent έχει ενισχυθεί κατά +30%, την ίδια στιγμή που η τιμή του αμερικανικού αργού έχει καταγράψει άνοδο της τάξεως του +40%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης