Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τι αλλάζει στην ασφάλιση των νέων οδηγών

tags :
Τι αλλάζει στην ασφάλιση των νέων οδηγών
Τι αλλάζει στην ασφάλιση των νέων οδηγών
Ξεκινά ο προγραμματισμός της διενέργειας δοκιμασιών προσόντων υποψηφίων οδηγών, μετά τη συμφωνία υπουργείου Μεταφορών και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών για την ασφάλιση των νέων οδηγών.
Το περιεχόμενο της συμφωνίας έλαβε «σάρκα και οστά» με εγκύκλιο του υπουργείου η οποία προβλέπει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα παρέχουν τις εξής ασφαλιστικές καλύψεις:
1. Οι τρίτοι ζημιωθέντες από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ο εκπαιδευόμενος οδηγός με το εκπαιδευτικό όχημα θα καλύπτονται, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, από την ειδική ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία εκπαιδευτικού οχήματος.
2. Η αποκατάσταση τυχόν υλικών ζημιών του ίδιου του οχήματος του εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποψήφιων οδηγών μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά με την παροχή ασφάλισης ιδίων ζημιών για κάθε όχημα του εκπαιδευτή σύμφωνα με όρους (π.χ. απαλλαγή) που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων μερών. Εξυπακούεται ότι και στην περίπτωση αυτή, η ασφαλιστική κάλυψη δίδεται με τους όρους και προϋποθέσεις που παρέχεται η ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του εκπαιδευτικού οχήματος.
3. Στην κάλυψη των ιδίων ζημιών του εκπαιδευτικού οχήματος μπορεί να προστεθεί όρος – επέκταση κάλυψης της απώλειας εισοδήματος του εκπαιδευτή μέχρι την επισκευή του οχήματός του για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων. Όλες οι ανωτέρω ασφαλιστικές καλύψεις θα παρέχονται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατόπιν εκτίμησης του σχετικού κινδύνου και ανάλογης τιμολόγησης.

Α. Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης