Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι προειδοποιήσεις Letta και Padoan για την Ιταλία: Η κατάσταση έχει γίνει ανησυχητική

Οι προειδοποιήσεις Letta και Padoan για την Ιταλία: Η κατάσταση έχει γίνει ανησυχητική
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Enrico Letta, αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Pier Carlo Padoan, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον ιταλικής οικονομίας
Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ιταλία και τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης κρούουν δύο πρώην αξιωματούχοι της χώρας.
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Pier Carlo Padoan, εξέφρασε την άποψη ότι οι επενδυτές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Ιταλία και ότι το μέλλον της παραμένει αβέβαιο.
Όπως δήλωσε στο CNBC, η σημερινή κυβέρνηση έχει βλάψει την εμπιστοσύνη και τις επενδύσεις στην οικοκνομία της νότιας Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρωθυπουργός, Enrico Letta, έκανε λόγο για μια «ανησυχητική κατάσταση».
«Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ιταλία κι αυτό είναι η η έλλειψη επενδύσεων και η διάρκεια της κατάστασης των δημόσιων οικονομικών» δήλωσε στο CNBC.
«Πιστεύω ότι είναι μια ανησυχητική κατάσταση με καθόλου ιδέες για το μέλλον από τη σημερινή κυβέρνηση.
Γίνεται απλά μια ανακατανομή χωρίς καθόλου ιδέες για το πως θα επιτευχθεί ανάπτυξη» υποστήριξε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2019 θα είναι πολύ, πολύ σκληρό.
Σημειώνεται ότι η Ιταλία εισήλθε σε ύφεση όταν η οικονομία της συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στο τέλος του 2018.
Το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,2% το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, ενώ το τρίτο τρίμηνο είχε υποχωρήσει κατά 0,1%.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης