Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για εμπόριο και οικονομία

tags :
Οριακά κέρδη στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για εμπόριο και οικονομία
Τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας
Με οριακά κέρδη άνοιξαν σήμερα (5/4/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς ορισμένα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 26.432 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2 % στις 2.885 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% υψηλότερα στις 7.914 μονάδες.


Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψε σημαντική ανάκαμψη τον Μάρτιο του 2019, σε μία ένδειξη ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου είναι έτοιμη να ανεβάσει… ταχύτητα.
Συγκεκριμένα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 196.000 τον περασμένο μήνα, πολύ περισσότερο από τις 175.000 θέσεις που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι, ενώ το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο χαμηλό σχεδόν 50 ετών του 3,8%, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις.
Από την άλλη, επιβράδυνση κατέγραψε η αύξηση των μισθών, που σε μηνιαία βάση διαμορφώθηκε στο +0,14% και σε ετήσια στο +3,2%.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ο τελευταίος γύρος εμπορικών συνομιλιών στην Ουάσιγκτον ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικά συμπεράσματα.
Ωστόσο, μέσω επιστολής που έστειλε στον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες, ζητώντας παράλληλα ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό.
Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, ο οποίος είχε χθες (4/4) συνάντηση με τον Trump στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί νέα συναίνεση αναφορικά με το κείμενο μίας εμπορικής συμφωνίας.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι «έχουμε δρόμο να διανύσουμε, αλλά δεν είμαστε πολύ μακριά», εκτιμώντας παράλληλα ότι θα υπάρξει μία «μνημειώδης» ανακοίνωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης