Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξετάζεται το αίτημα του «Mr Bitcoin» για άρση της προσωρινής κράτησής του

tags :
Εξετάζεται το αίτημα του «Mr Bitcoin» για άρση της προσωρινής κράτησής του
Εξετάζεται το αίτημα του «Mr Bitcoin» για άρση της προσωρινής κράτησής του
Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η δικαστική διαδικασία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα του 39χρονου Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin», για άρση της προσωρινής κράτησής του.
Ο Βίνικ που κρατείται στις φυλακές 20 μήνες και 16 ημέρες χωρίς ποινή και κατηγορία, παρά μόνο με βάση τέσσερα διεθνή αιτήματα έκδοσης, δύο από τη Ρωσία, ένα από τις ΗΠΑ και ένα από τη Γαλλία, φέρεται ως διαχειριστής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας BCT, μέσω της οποίας γίνονταν συναλλαγές με bitcoin.
Ο 39χρονος, συνελήφθη στις 25/07/2017, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τη οικογένειά του στη Χαλκιδική.
Ο ίδιος πέρα από το ότι ζητά την άρση της προσωρινής κράτησής του συναινεί να εκδοθεί και να δικαστεί στη Ρωσία και δεν επιθυμεί την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
«Δεν μιλώ για το "mr bitcoin" αλλά για τον Αλεξάντερ Βίνικ που έχει δύο μικρά ανήλικα παιδιά και μία γυναίκα που υποβάλλεται σε συνεχείς εγχειρήσεις και χημειοθεραπείες» τόνισε ο Ρώσος συνήγορός του στο δικαστήριο. Κατήγγειλε πιέσεις και παρεμβάσεις από την αμερικανική πλευρά για το θέμα, χαρακτηρίζοντας πολλά δημοσιεύματα κατασκευασμένα με στόχο να μετατρέψουν σε ένοχο τον Βίνικ.
Πρόσθεσε ότι παρότι υπάρχει αίτημα από τη ρωσική πλευρά για την έκδοσή του και ο ίδιος συναινεί, ο πελάτης συνεχίζει να κρατείται να κρατείται για περισσότερο από 20 μήνες χωρίς δικαστική απόφαση ενώ δεν γνωρίζει για ποιο λόγο παραμένει κρατούμενος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης