Πολιτική

Ξενογιαννακοπούλου: Δεν είναι συγκυριακή η ανάπτυξη προοδευτικού πόλου

Ξενογιαννακοπούλου: Δεν είναι συγκυριακή η ανάπτυξη προοδευτικού πόλου
Δηλώσεις της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε ραδιοφωνικό σταθμό
Η προσπάθεια για ανάπτυξη του προοδευτικού πόλου θα αποτυπωθεί αρχικά στις εκλογές, αλλά δεν είναι συγκυριακή.
Έχει βάθος χρόνου γιατί αφορά το μέλλον του προοδευτικού κινήματος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Με αφορμή την αυριανή Συνάντηση για την Προοδευτική Συμμαχία, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, η κ. Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», εξέφρασε την άποψη ότι η σχετική προσπάθεια βρίσκεται ακόμη στην αφετηρία της, διότι όπως είπε «υπάρχει ένας πολιτικά «άστεγος» προοδευτικός κόσμος, που προέρχεται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν θέλει μια παλινόρθωση μιας σκληρής δεξιάς και νεοφιλελεύθερης πολιτικής όπως επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης και δεν θέλει την κεντροδεξιά στροφή που κάνει σήμερα το ΚΙΝΑΛ. Θέλει να συνταχθεί με μια προοδευτική προοπτική».
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «υπάρχει ένα ρεύμα που συνεχώς πυκνώνει και ανταποκρίνεται στο σχετικό κάλεσμα του πρωθυπουργού και υπάρχει και ένας κόσμος ο οποίος, ενώ δεν έχει ακόμη συνταχθεί, ωστόσο ακούει και προβληματίζεται διότι είναι απέναντι στην ακροδεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό και θέλει ένα μέλλον με μια προοδευτική, αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική και ελπίδα».
Απαντώντας, τέλος, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στη χθεσινή συνέντευξή του στο Open επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης μίλησε για «απαράδεκτη και αντιπατριωτική εμμονή και επιμονή» με το θέμα και μάλιστα την παραμονή του άτυπου Eurogroup, για το ελληνικό χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης