Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Ελπίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα θα κάνει το σωστό αναφορικά με τα πυρηνικά όπλα

Pompeo: Ελπίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα θα κάνει το σωστό αναφορικά με τα πυρηνικά όπλα
Την ελπίδα ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, θα κάνει το σωστό αναφορικά με τα πυρηνικά όπλα, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo
Την ελπίδα ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, θα χρησιμοποιήσει τη συνάντηση του κοινοβουλίου της χώρας του την επόμενη εβδομάδα για να δηλώσει δημόσια ότι «θα ήταν σωστό» να εγκαταλείψει η Πιονγιάνγκ τα πυρηνικά όπλα, εξέφρασε σήμερα (5/4/2019) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo.
Η Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση της Βόρειας Κορέας πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίασή της για φέτος την Πέμπτη (11/4).
Ο Kim θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη συνεδρίαση για να κάνει κάποια πρώτα δημόσια σχόλια σχετικά με μια δεύτερη σύνοδο κορυφής μεταξύ του ίδιου και του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών τους τον Φεβρουάριο στο Ανόι.
«Είναι ένα ετήσιο γεγονός στο οποίο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μιλάει στον λαό του», δήλωσε ο Pompeo, μιλώντας στο «CBS This Morning».
«Θα παρακολουθούμε πολύ προσεχτικά τι θα πει», πρόσθεσε,
«Δεν περιμένω ότι θα υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη», δήλωσε, πάντως, ο Pompeo,
Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα εμφανιστεί ανοιχτός σε μια συνεργασία με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της χώρα του.
Ο Pompeo δήλωσε ακόμη ότι τα διπλωματικά κανάλια των ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας παραμένουν ανοικτά και ότι οι δύο πλευρές «είχαν συζητήσεις μετά το Ανόι για το πώς να προχωρήσουν», αλλά δεν προχώρησαν.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι είναι «βέβαιος» ότι θα υπάρξει μια τρίτη σύνοδος κορυφής μεταξύ του Trump και του Kim, αλλά ότι δεν έχει κάποιο χρονοδιάγραμμα υπόψη του, αν και τόνισε ότι ελπίζει ότι θα είναι σύντομα.
Ο Pompeo τόνισε, ωστόσο, ότι οι οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Πιονγκγιάνγκ, δεν θα αρθούν μέχρις ότου η Βόρεια Κορέα εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης