Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ποια είναι τα επιθετικά ελικόπτερα που θα αντικαταστήσουν τα «AH-64 Apache»

tags :
Ποια είναι τα επιθετικά ελικόπτερα που θα αντικαταστήσουν τα «AH-64 Apache»
Ποια είναι τα επιθετικά ελικόπτερα που θα αντικαταστήσουν τα «AH-64 Apache»
Ο αμερικανικός στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα νέο επιθετικό ελικόπτερο νέας γενιάς  ανακαλύψεων (Future Attack Reconnaissance Aircraft, FARA) για να αντικαταστήσει το στόλο του από τα παλιότερα ελικόπτερα τύπου Boeing AH-64 Apache και Bell OH-58D Kiowa Warrior copters.
«Το FARA θα αντικαταστήσει τα ελικόπτερα Apaches στις μακρινές επιδρομές αναγνώρισης επίθεσης και αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του στόλου των ελικοπτέρων Apache», δήλωσε εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ, κ. Mark Milley.



Έχουν ήδη υπάρξει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον τα ελικόπτερα Apache  AH-64 θα είναι σε θέση να παραμείνουν σχετικά ανταγωνιστικά, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον σύγκρουσης υψηλού επιπέδου, μέχρι το 2048, όταν ο στρατός σχεδιάζει να αποσυρθεί από το τελευταίο ελικόπτερο αυτού του τύπου.



Ο στρατός των ΗΠΑ αναμένει να ενσωματώσει σημαντικές αναβαθμίσεις στις τελευταίες παραλλαγές του AH-64E Guardian μέχρι το 2026.
Αυτές περιλαμβάνουν ενημερώσεις στα συστήματα πυρανίχνευσης και στόχευσης, βελτιωμένη δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων και σύντηξης, καλύτερους αισθητήρες, πιο ισχυρή ικανότητα άμεσης εργασίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα.
Το 2018, το αμερικανικό Πεντάγωνο επέλεξε αρκετά υποψήφια επιθετικά ελικόπτερα  όπως το S-97 Raider της Sikorsky και το ένα V-280 Valor tiltrotor  της Bell.
Ο στρατός θα μπορούσε να αγοράσει εκατοντάδες ελικόπτερα FARA μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.
Αν ένα νέο ελικόπτερο αντικαταστήσει τα AH-64 και OH-58D, τότε η υπηρεσία θα μπορούσε να εξετάσει 700 νέα αεροσκάφη - μια σύμβαση αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης