Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: «Πράσινο φως» για την εκταμίευση δόσης από το δάνειο 10,8 δισ. για την Αργεντινή

ΔΝΤ: «Πράσινο φως» για την εκταμίευση δόσης από το δάνειο 10,8 δισ. για την Αργεντινή
Να διατηρήσει τη μεταρρυθμιστική πορεία της οικονομίας καλεί την κυβέρνηση της Αργεντινής το ΔΝΤ
Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε την έγκρισή του για την παροχή μίας ακόμη δόσης από το δάνειο 10,8 δισ. δολαρίων στην Αργεντινή, μετά την τρίτη κατά σειρά επιτυχημένη επίσκεψη ειδικού κλιμακίου του Ταμείου στο Μπουένος Άιρες.
Στην ανακοίνωση του ΔΝΤ αναφέρεται ότι μετά την τρίτη ανασκόπηση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών η διοίκηση του Ταμείου θεωρεί ότι μπορεί να παράσχει το εν λόγω δάνειο.
Από την πλευρά της η Christine Lagarde τόνισε ότι «οι  πολιτικές που εφαρμόζουν οι αρχές της χώρας και βασίζονται στη συμφωνία που υποστηρίζεται από το Ταμείο αποδίδουν καρπούς.
Τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα και τα ελλείμματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών - δύο μεγάλες ευπάθειες που οδήγησαν στην οικονομική κρίση πέρυσι - μειώνονται.
Η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε το 2018, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι η ύφεση έχει φθάσει στο τέλος της και αναμένεται σταδιακή ανάκαμψη στα επόμενα τρίμηνα.
Ωστόσο, ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, καθώς οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αυξάνονται και η αδράνεια του πληθωρισμού αποδεικνύεται δύσκολη.
Η κυβέρνηση της Αργεντινής επέδειξε την αποφασιστικότητά της να θέσει το λόγο του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ σε βιώσιμη πορεία μειώνοντας το πρωτογενές έλλειμμα του 2018 κάτω από το στόχο του προγράμματος».
Η κυρία Lagarde πάντως τόνισε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις αλλά και να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για τα ασθενέστερα τμήματα του πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης