Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Goldman Sachs μειώνει τις πιθανότητες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

tags :
Η Goldman Sachs μειώνει τις πιθανότητες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Η Goldman Sachs μειώνει τις πιθανότητες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Πτωτικά αναθεώρησε η Goldman Sachs τις εκτιμήσεις της για τις πιθανότητες η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία, αφού η Τερέζα Μέι προχώρησε σε περαιτέρω διακομματικές συνομιλίες, ώστε να άρει το αδιέξοδο αναφορικά με το πώς, το πότε ακόμα και το εάν θα πραγματοποιηθεί το Brexit.
Οικονομολόγοι στην αμερικανική τράπεζα αύξησαν τις πιθανότητες που δίνουν να ψηφιστεί μια τροποποιημένη εκδοχή της σημερινής συμφωνίας του Brexit που συμφωνήθηκε με την Ε.Ε., στο 50% από το 45%.
Το βασικό σενάριο των οικονομολόγων συνεχίζει να είναι ότι η Μεγάλη Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με «συντεταγμένο τρόπο» πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
«Εκτός από το κεντρικό μας σενάριο, πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι τείνουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση μιας μεγαλύτερης παράτασης του Άρθρου 50 και ένα ηπιότερο Brexit τελικά από αυτό που αρχικά προέβλεπε η πρωθυπουργός», έγραψαν οι οικονομολόγοι της GS.
Οι πιθανότητες να ανακληθεί η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμειναν αμετάβλητες στο 40%.
«Η ολοκλήρωση της όποιας διαπραγματευθείσας συμφωνίας εξόδου σε ένα επικυρωτικό δεύτερο δημοψήφισμα μπορεί να θεωρηθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών ενδιαφέρουσα βελτίωση συγκριτικά με τον έντονο διχασμό στη Βουλή των Κοινοτήτων», ανέφεραν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης