Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Προτεραιότητά μας μια ευρωπαϊκή πολιτική για το κλίμα – Οι τρεις άξονες για την αγροτική παραγωγή

Θεοδωράκης: Προτεραιότητά μας μια ευρωπαϊκή πολιτική για το κλίμα – Οι τρεις άξονες για την αγροτική παραγωγή
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, περιέγραψε τις θέσεις της πλατφόρμας Macron που στην Ελλάδα εκπροσωπεί το Ποτάμι και αφορούν στην αγροτική παραγωγή, την καινοτομία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Τους τρεις άξονες για την αγροτική παραγωγή ανέπτυξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα.
Ο επικεφαλής του Κινήματος περιέγραψε τις θέσεις της πλατφόρμας Macron που στην Ελλάδα εκπροσωπεί το Ποτάμι και αφορούν στην αγροτική παραγωγή, την καινοτομία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Τόνισε την αναγκαιότητα για:
- την ύπαρξη μιας ευρωπαϊκής υγειονομικής δύναμης για την ενίσχυση των ελέγχων στα τρόφιμα
Ο κ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «αυτό αφορά όχι μόνο αυτά που παράγουμε εμείς αλλά και αυτά που εισάγονται από το εξωτερικό.
Γιατί θα πρέπει η Ευρώπη να γίνει επιτέλους αυστηρή με τους ανταγωνιστές της.
 Δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη η εισαγωγή γεωργικών προϊόντων στην Ευρώπη στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας αγοράς.
Υπάρχει λοιπόν μία πρωτοβουλία για μια ευρωπαϊκή υγειονομική δύναμη που θα επιβάλλει αυτούς τους κανόνες».
- την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με εκμηδενισμό του άνθρακα μέχρι το 2050 και τη μείωση των φυτοφαρμάκων
- τη χρηματοδότηση του νέου ευρωπαϊκού συμβουλίου καινοτομίας.
Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «αυτά τα μεγάλα θα αποφασιστούν τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ευρώπη.
Αυτή είναι η δική μας προσπάθεια.
Να μάθουν οι πολίτες τι διακυβεύεται το επόμενο χρονικό διάστημα και να στείλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μυαλωμένους ανθρώπους, γνώστες των προβλημάτων, για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο για τους Έλληνες, για την πατρίδα και για τα παιδιά μας».
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές τόνισε πως «είναι πολύ σημαντική υπόθεση και θα πρέπει να τη βάλετε στο μυαλό σας, η μάχη του Μαΐου.
Δεν εννοώ για τα κόμματα, εννοώ για το μέλλον της χώρας.
Πολλά από τα πράγματα και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα καθορίζονται - ή δεν καθορίζονται - από τα πράγματα που θα συμβούν στις Βρυξέλλες.
Όχι μόνο για τις τιμές, για την προστασία αλλά κυρίως για τις επιδοτήσεις».
Σημείωσε πως «υπάρχει ένα καμπανάκι από την παγκόσμια τράπεζα η οποία λέει πως τα δυτικά Βαλκάνια, δηλαδή εμείς, εμείς - το λέω τώρα σαν Καλαματιανός - και η Καλαμάτα δηλαδή, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», προσθέτοντας ότι τα προβλήματα στην παραγωγή έχουν σχέση και με την κλιματική αλλαγή.
«Άρα οι μεγάλες αποφάσεις στην Ευρώπη για την κλιματική αλλαγή, δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορους όλους εμάς.
Το μέλλον των παιδιών μας πρέπει να έχει σχέση με το λάδι», είπε ο κ. Θεοδωράκης.
Νωρίτερα,  εισερχόμενος στον χώρο του Φεστιβάλ, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε στους δημοσιογράφους την αναγκαιότητα των εξαγωγών.
«Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι οι εξαγωγές.
Να γίνουμε το κελάρι και το μποστάνι της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Είναι υποχρέωση μας να ενισχύουμε τις προσπάθειες των αγροτών, των συνεταιρισμών και των επιχειρηματιών της γης ώστε να έχουμε τα καλύτερα προϊόντα στην ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Twitter, θέλησε να δώσει το στίγμα που θα ακολουθήσει το Ποτάμι στην αγροτική πολιτική, αναφέροντας ότι «η κλιματική αλλαγή απειλεί τα δυτικά Βαλκάνια" προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα.
Άρα είναι προτεραιότητα μια ευρωπαϊκή πολιτική για το κλίμα και την προστασία των προϊόντων μας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης