Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επενδύσεις 4,4 δισ.ευρώ «βαλτώνουν», λόγω καθυστερήσεων στην απονομή Δικαιοσύνης

Επενδύσεις 4,4 δισ.ευρώ «βαλτώνουν», λόγω καθυστερήσεων στην απονομή Δικαιοσύνης
Επενδύσεις 4,4 δισ. ευρώ  οδηγούνται στον βάλτο εξαιτίας αγκυλώσεων στα θέματα της Δικαιοσύνης
Η καθυστέρηση στην απονομή του δικαίου έξι χρόνια κατά μέσο όρο μπλοκάρει επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που η οικονομία αδυνατεί να αναπτυχθεί, σημειώνει σε δημοσίευμά της Realnews.
Επενδύσεις 4,4 δισ. ευρώ  οδηγούνται στον βάλτο εξαιτίας αγκυλώσεων στα θέματα τη; Δικαιοσύνης.
Παρόλο που 19  στρατηγικές επενδυτικές προτάσεις έχουν υποβληθεί εδώ και τουλάχιστον μία οκταετία στο καθεστώς fast track με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησής τους, οι 17 από αυτές εξακολουθούν να βρίσκονται στα χαρτιά.
«Οι δικαστικές εμπλοκές επιφέρουν σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων» τονίζουν στη Realnews, υψηλόβαθμα στελέχη της Enterprise Greece του αρμόδιου εθνικού φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.  
Οι λόγοι που μία υπόθεση επένδυσης οδηγείται στη Δικαιοσύνη, αφορούν τη διεκδίκηση μίας έκτασης, είτε από κάποιον ιδιώτη, είτε από κάποιον φορέα, όπως δασαρχείο, αρχαιολογία, δήμο, είτε από κάποια περιβαλλοντική οργάνωση.
Η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην επίλυση των δικαστικών θεμάτων  στην Ελλάδα επειδή επιβραδύνουν την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.
Καθοριστικό παράγοντα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων θα αποτελέσει το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας.
Κλιμάκια του υπουργείου προτίθενται να δώσουν ισχυρότερα κίνητρα στους επενδυτές με προτεραιότητα στην επιτάχυνση των διαδικασιών και στη μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου φια τις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης