Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn: Πρέπει να μετακινηθούν οι «κόκκινες γραμμές» της May για να έλθουμε σε συμφωνία για το Brexit

Corbyn: Πρέπει να μετακινηθούν οι «κόκκινες γραμμές» της May για να έλθουμε σε συμφωνία για το Brexit
«Περιμένω να δω τις κόκκινες γραμμές της May να μετακινούνται», είπε ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών
H πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας,Theresa May δεν έχει ακόμη μετακινήσει τις «κόκκινες γραμμές» της που έχουν εμποδίσει μια συμφωνία εξόδου από την ΕΕ, δήλωσε ο ηγέτης της βρετανικής αντιπολίτευσης Jeremy Corbyn το Σάββατο (6/4/2019), μετά την έναρξη συνομιλιών με τους Συντηρητικούς,
«Περιμένω να δω τις κόκκινες γραμμές της να μετακινούνται», είπε ο Corbyn στο BBC.
«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια απόφαση στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα που θα αποτρέψει μια συντριβή», πρόσθεσε.
Ωστόσο δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών για αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο Reuters.
Η απόφαση της May να επιδιώξει συμφωνία με τον Corbyn ήταν μια εκπληκτική ανατροπή μετά από μήνες που έλεγε ότι το σχέδιό της για το Brexit ήταν η μόνη δυνατή πορεία.
Αντικατοπτρίζει εβδομάδες δράματος στο κοινοβούλιο, όπου η συμφωνία της May απορρίφθηκε από μια ιστορική πλειοψηφία, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία για ένα εναλλακτικό σχέδιο.
Να σημειωθεί ότι, ο ηγέτης των Εργατικών επιδιώκει τελωνειακή ένωση με την ΕΕ μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης