Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε τη διαφορά στις τοπικές εκλογές

Κουτσούμπας: Κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε τη διαφορά στις τοπικές εκλογές
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό όταν μιλάνε για την καπιταλιστική ανάπτυξη δηλαδή την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου
Kάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και στις καθημερινές μάχες και σε όλες τις εκλογικές μάχες απηύθυνε ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στην πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Λιβαδειάς του ΚΚΕ .
Όπως επισήμανε, αυτό σημαίνει «να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα τα κόμματα του κεφαλαίου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι κολαούζοι τους», σημαίνει "να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση η ναζιστική εγκληματική ΧΑ, αυτά τα τσιράκια του συστήματος".
«Κάνουμε την πραγματική διαφορά στις τοπικές εκλογές σημαίνει: Λιγότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, μεσάζοντες των επιχειρηματικών συμφερόντων σε κάθε περιοχή, έτοιμοι και ικανοί να εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Σημαίνει ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια και στο δήμο» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «αυτό εδώ, στη Βοιωτία σημαίνει να αποκτήσει επιτέλους η Λιβαδειά κομμουνιστή δήμαρχο».
Αναφέρθηκε στις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν από μια ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δήθεν «προοδευτική συμμαχία» του και από την άλλη η ΝΔ με το «μέτωπο ενάντια στο λαϊκισμό» για να εμποδίσουν το λαό να δει την στρατηγική τους σύγκλιση στα στρατηγικά, και κρίσιμα για τη ζωή του λαού, ζητήματα.
Όπως σημείωσε, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό όταν μιλάνε για την καπιταλιστική ανάπτυξη, «δηλαδή την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου» που έχει ως προϋπόθεση «να παραμείνουν σε ισχύ όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων, να παραμείνει ως έχει και να ενισχυθεί το αντεργατικό οικοδόμημα, να προχωρήσουν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ και να συνεχίζει ο λαός να ματώνει για πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος, μόνο και μόνο για να μένει χρήμα στα κρατικά ταμεία για τις επενδύσεις του κεφαλαίου».
Όλα τα υπόλοιπα περί «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ και «βιώσιμης ανάπτυξης για όλους» της ΝΔ είναι το ίδιο παραμύθι που θέλουν να πουλήσουν στους εργαζόμενους και στους αγρότες" πρόσθεσε.
Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ μπορούν με σχέδιο να καλύψουν τις ανάγκες του λαού μας για δουλειά, παιδεία, υγεία, για ζωή με δικαιώματα. Γιατί το σχέδιο τους είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».
Όπως υπογράμμισε ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ «μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό» όταν μιλούν για την γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, δηλαδή «τον στόχο της ελληνικής αστικής τάξης για την αναβάθμιση των συμφερόντων της στην ευρύτερη περιοχή η οποία έχει μπει στο τραπέζι της μοιρασιάς των ιμπεριαλιστών.
Γι αυτό και συντάσσονται με τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά στην ευρύτερη περιοχή. Τα οποία βέβαια, ανταγωνίζονται με αυτά της Ρωσίας και της Κίνας».
Τέλος υπογράμμισε ότι «τον ρόλο του σημαιοφόρου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον κέρδισε επάξια, αφού αποδείχτηκε πιο ΝΑΤΟϊκή και από το ΝΑΤΟ, πιο φιλοαμερικάνη και από τον ίδιο τον Trump».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης