Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Liberty Report: Με το ΝΑΤΟ - έναν οργανισμό ζόμπι - οι ΗΠΑ κυριαρχούν στην Ευρώπη

tags :
Liberty Report: Με το ΝΑΤΟ - έναν οργανισμό ζόμπι - οι ΗΠΑ κυριαρχούν στην Ευρώπη
Το ΝΑΤΟ είναι ένα στρατιωτικό τέρας που αναζητά απεγνωσμένα έναν σκοπό
Το ΝΑΤΟ εάν ήταν άτομο θα είχε περάσει κατά πέντε χρόνια το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Όμως είναι στρατιωτικός συνασπισμός και ως τέτοιος θα έπρεπε να είχε διαλυθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν έπαψε να υπάρχει ο λόγος ύπαρξής του - το Σύμφωνο της Βαρσοβίας όπως σημειώνει o Ron Paul από το Liberty Report.
Αντ 'αυτού, όμως για να συνεχίσει το ΝΑΤΟ να υπάρχει,  έπρεπε να δημιουργηθούν νέες αποστολές και έπρεπε να δημιουργηθούν νέοι εχθροί για να δικαιολογήσουν την τεράστια χλιδή, που προσφέρει σε πλούσιες θέσεις εργασίας καλά συνδεδεμένες και με τεράστιες περιουσίες όπως αυτές των κατασκευαστών όπλων.
Το ΝΑΤΟ πρέπει να πεθάνει και όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο.
Όταν ιδρύθηκε ο οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου πριν από 70 χρόνια το 1949, διαμορφώθηκε ως ένα στρατιωτικό μέσο για τη διεξαγωγή του Ψυχρού Πολέμου, έναν πόλεμο που οι ΗΠΑ, η Βρετανία και άλλοι Ευρωπαίοι σύμμαχοι είχαν ξεκινήσει πρόσφατα.
Οι δημόσιες σχέσεις του ΝΑΤΟ δεν επιδιώκουν την «ειρήνη και ασφάλεια» αλλά είναι οργουελιανής ρητορικής.
Όμως, όπως σημειώνει το think tank Strategic Culture Foundation υποτιθέμενοι σύμμαχοι της Σοβιετικής Ένωσης βιαστικά πήγαν με έναν φαινομενικά κοινό σκοπό να νικήσουν τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην εναρκτήρια προς τη Μόσχα περίοδο της εχθρότητας.
Ήδη το 1946, ο Βρετανός ηγέτης του πολέμου Winston Churchill μιλούσε  για «ένα σιδηρούν παραπέτασμα» που θα πρέπει να καταρρεύσει στην Ευρώπη.
Ο επακόλουθος Ψυχρός Πόλεμος θα διαρκέσει σχεδόν μισό αιώνα μέχρι να καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση από τις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές πιέσεις.
Ο πρώτος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Βρετανός Λόρδος Ismay, ήταν ειλικρινής στην αποστολή της στρατιωτικής συμμαχίας.
Ο στόχος του, είπε, ήταν να «κρατήσει τη Ρωσία έξω, τις ΗΠΑ μέσα και τη Γερμανία κάτω» .
Φυσικά, η δυτική προπαγάνδα απεικόνιζε πάντα τη Σοβιετική Ένωση ως «επιτιθέμενη», ισχυριζόμενη ότι η αποκαλούμενη Ερυθρή Απειλή είχε σχέδια για την κατάκτηση ολόκληρης της Ευρώπης.
Δεν έχουν αλλάξει πολλά όταν κάποιος ακούει τις σύγχρονες δυτικές αξιώσεις κατά της Ρωσίας ότι, είναι επιτιθέμενη.
Όπως και στο παρελθόν, τα σημερινά συμπεράσματα που δείχνουν τη Μόσχα ως δαιμονική δύναμη έχουν σίγουρα κακή ποιότητα, τουλάχιστον για όσους επιθυμούν να είναι επικριτικοί για τη «πληροφόρηση» των δυτικών κρατών και των μέσων ενημέρωσης.
Ο Λόρδος Ismay, ίσως άθελά, του αποκάλυψε όλη την αλήθεια με τη δήλωσή του πριν όλα αυτά τα  χρόνια.
Ο σκοπός του ΝΑΤΟ ήταν να χρησιμεύσει ως μέσο διαίρεσης και κυριαρχίας πάνω στην Ευρώπη για την Ουάσινγκτον και τον πάντα στενό ευθυγραμμισμένο, εξυπηρετικό Βρετανό εταίρο της.
Αν η αντιμετώπιση της σοβιετικής επιθετικότητας ήταν ο πραγματικός σκοπός του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρεται επισήμως, τότε πρέπει κανείς να ρωτήσει γιατί ο οργανισμός αυτός εξακολουθεί να υπάρχει - περίπου 30 χρόνια μετά τη διάλυση της «κακής κομμουνιστικής αυτοκρατορίας»;
Το ΝΑΤΟ είναι ένα στρατιωτικό τέρας που αναζητά απεγνωσμένα έναν σκοπό.
Η αντικατάσταση της Ρωσίας ως εχθρού στη θέση της Σοβιετικής Ένωσης δεν έχει την ίδια αξία στην προπαγάνδα, αλλά για το λόγο αυτό η Μόσχα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως επίσημος «εχθρός» - για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του ΝΑΤΟ.
Το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ χρειάζεται εχθρούς, όπως «ο ναρκομανής χρειάζεται, χρειάζεται ναρκωτικό».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης