Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Οι εκλογές θα είναι οι τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση - Οι πολίτες θα δείξουν την έξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Οι εκλογές θα είναι οι τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση - Οι πολίτες θα δείξουν την έξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ
«Σε όλες τις κάλπες ο χάρτης της Ελλάδας θα βαφτεί μπλε», σύμφωνα με τον Γ. Κουμουτσάκο
«Οι εκλογές θα είναι οι τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση», τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.
Ερωτηθείς για τον εκλογικό πήχη της ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές και με ποιο αποτέλεσμα θα σηματοδοτούνταν το τέλος της 4χρονης επικυριαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουμουτσάκος αφού αναφέρει ότι η διαφορά θα είναι μεγάλη και «σε όλες τις κάλπες ο χάρτης της Ελλάδας θα βαφτεί μπλε», τονίζει ότι «οι πολίτες θα δείξουν στον ΣΥΡΙΖΑ τον δρόμο της εξόδου, την απαξίωση που ταιριάζει  στην κοροϊδία, στην υπερφορολόγηση, στην κομματικοποίηση, στην πλήρη αποδιοργάνωση του κράτους, στους αργυρώνημους «κολλητούς» και βεβαίως στάση του στο Μακεδονικό».
 «Γι΄ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των ευρωπαϊκών εκλογών» , συμπληρώνει τονίζοντας ότι καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Ακόμη, ο ίδιος δίνει τη διαβεβαίωση ότι η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για τον περιορισμό των σοβαρών συνεπειών της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιμένοντας ότι η στάση του κόμματός του στο Σκοπιανό είναι μια σταθερή θέση, μακριά από φωνές και εύκολα, αλλά κενά συνθήματα.  
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να χορηγήσει έκτακτο βοήθημα, ως απόδειξη της ανάκαμψης της οικονομίας, ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει ότι «υπάρχει η πραγματικότητα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για να χτίσει τις προεκλογικές του παροχές και η πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες» και συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών αυτό που έχει «καταφέρει» καταγράφηκε στα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που διαπίστωσε ότι η ανάπτυξη του 2018 ήταν χαμηλότερη του στόχου, λόγω της μεγαλύτερης μείωσης των επενδύσεων.
Έχει «πετύχει» οι αναλυτές να προβλέπουν ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να κινείται με ασθενικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης και έχει οδηγήσει  στο περιθώριο και στην απόγνωση ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας».
«Αυτό δεν θα το αλλάξει ένα έκτακτο βοήθημα», αλλά «ούτε βεβαίως θα αποπροσανατολίσει τους πολίτες που πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν πολύ ακριβά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κλ. Κουμουτσάκος.
Τέλος, για την πρόσφατη τουρκική «υπερκινητικότητα» στο Αιγαίο και τον προβληματισμό του υπουργού Άμυνας, Ευ. Αποστολάκη, για τον κίνδυνο ατυχήματος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι πρόκειται για κίνδυνο «που τον έχουμε αναδείξει πολύ καιρό πριν τον αναγνωρίσει η κυβέρνηση που όλα αυτά τα χρόνια μετεωρίζεται μεταξύ γραφικών λεονταρισμών και ρηχών δημοσίων σχέσεων».
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τελευταία έχει αποδυθεί σε ένα κυνήγι φωτογραφικών «ενσταντενέ» που δεν έχουν αντιστοιχία με την πραγματικότητα των τουρκικών προκλήσεων και τονίζει ότι «χρειάζεται ένα μείγμα ξεκάθαρων μηνυμάτων προς την Άγκυρα και αποτελεσματικών κινήσεων σε επίπεδο φίλων, εταίρων και συμμάχων, για να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες δυνατότητες ώστε να οδηγηθούμε σε ένα θετικό περιβάλλον», «εμείς πιστεύουμε και θέλουμε διάλογο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης