Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Ανεύθυνος ο Netanyahu, δεν μπορεί να προσαρτήσει εδάφη της Δυτικής Όχθης

tags :
Τουρκία: Ανεύθυνος ο Netanyahu, δεν μπορεί να προσαρτήσει εδάφη της Δυτικής Όχθης
Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «ανεύθυνο» τον Netanyahu, επειδή προτίθεται να προσαρτήσει τους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη
Συνέχεια στην πολεμική με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu δίνει η Τουρκία.
Τον χαρακτηρίζει «ανεύθυνο», επειδή δήλωσε ότι, θα προσαρτήσει τους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αν επικρατήσει στις εκλογές της Τρίτης (9/4/2019).
Ο Τούρκος  υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu δήλωσε ότι η Δυτική Όχθη, την οποία κατέλαβε το Ισραήλ κατά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή το 1967, ήταν παλαιστινιακό έδαφος και η κατοχή αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
«Η ανεύθυνη δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Netanyahu για την αναζήτηση ψήφων πριν από τις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές δεν έχει βάση και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό το γεγονός», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
Ο Netanyahu ρωτήθηκε γιατί δεν έχει ανακηρύξει  την κυριαρχία των Ισραηλινών σε μεγάλους οικισμούς της Δυτικής Όχθης, όπως είχε ήδη πράξει το Τελ Αβίβ στα κατεχόμενα υψώματα του Γκολάν και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι, συζητά την εν λόγω κίνηση.
«Θα επεκτείνω την (ισραηλινή) κυριαρχία και δεν θα υπάρχει διαφορά μεταξύ των οικισμών και των απομονωμένων οικισμών», δήλωσε στην  ισραηλινή τηλεόραση το Σάββατο (6/4/2019).
Οι παλαιστίνιοι ηγέτες αντέδρασαν έντονα και τόνισαν, πως πρόκειται για μία αποτυχία των παγκόσμιων δυνάμεων να υπερασπιστούν το διεθνές δίκαιο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης