Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ντ. Μπακογιάννη: Οι ευρωεκλογές εμπεριέχουν εθνικό διακύβευμα - Η χώρα απέχει πολύ από την κανονικότητα

Ντ. Μπακογιάννη: Οι ευρωεκλογές εμπεριέχουν εθνικό διακύβευμα - Η χώρα απέχει πολύ από την κανονικότητα
"Η ΝΔ πληρώνει τις υποχρεώσεις της με τα χρήματα των μελών της και ολόκληρη η επιχορήγηση πηγαίνει στην αποπληρωμή των δανείων", αναφέριε η Ντ. Μπακογιάννη
«Είναι βέβαιο ότι οι ευρωεκλογές εμπεριέχουν εθνικό διακύβευμα», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η ίδια σημειώνει πως θα είναι οι πρώτες κάλπες που στήνονται στη χώρα μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και «αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες , που εμπέδωσαν τον εμπαιγμό, την κοροιδία και την ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα, θα έχουν την ευκαιρία να το στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα απόρριψης».    
Ταυτόχρονα, προσθέτει πως «είναι μια πολύ σημαντική εκλογή σε επίπεδο Ευρώπης, διότι οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στο ΕΛΚ, το οποίο μετά από πίεση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει να κατανοεί την ανάγκη μείωσης των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων που σκοτώνουν την πραγματική οικονομία, και στο ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια ομάδα θα ενταχθεί και τι δυνατότητες πίεσης θα έχει».
Για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, η κ. Μπακογιάννη  εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας ως μεγάλος τακτικιστής θα προσπαθήσει να υπολογίσει ποιος είναι ο καταλληλότερος για τον ίδια χρόνος προσφυγής στις κάλπες.
«Πιστεύω ότι δεν θα κάνει το λάθος να πάει σε εθνικές εκλογές 5 μήνες μετά τις ευρωεκλογές, στις οποίες θα ηττηθεί κατά κράτος», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επί τέσσερα χρόνια δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πως «ουσιαστικά διέκοψε κάθε επικοινωνία και στη συνέχεια προχώρησε σε σπασμωδικές, απροετοίμαστες  κινήσεις με την πρόσκληση Erdogan  στην Ελλάδα».  
Κάνοντας αναφορά στην πορεία της οικονομίας η κ. Μπακογιάννη αναρωτιέται αν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε άτυπο μνημόνιο και σημειώνει ότι «χρειάστηκαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις για τα κόκκινα δάνεια και οι 120 δόσεις δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί».
«Δυστυχώς η χώρα απέχει πολύ από την κανονικότητα, καθώς είναι παγιδευμένη σε αναιμική ανάπτυξη, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται συνεχώς, η υπερφορολόγηση πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί συνεχίζονται, οι τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις, οι δημόσιες επενδύσεις είναι καθηλωμένες και τα νέα παιδιά εξακολουθούν να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό», συμπληρώνει.
Τέλος, σε ερώτηση για τα δάνεια των κομμάτων, αφού πρώτα υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια μιλά για σκάνδαλα, όμως μέχρι σήμερα  αποδεικνύεται άνθρακες ο θησαυρός», αναφέρει ότι σήμερα η ΝΔ πληρώνει τις υποχρεώσεις της με τα χρήματα των μελών της και ολόκληρη η επιχορήγηση πηγαίνει στην αποπληρωμή των δανείων.
«Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος αρχηγός που υπέγραψε αίτημα για ρύθμιση των δανείων του κόμματός του.
Είναι απορίας άξιο πώς ο ΣΥΡΙΖΑ του 36% δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ του 4%, παρά το ότι το 2017 "πέτυχε" ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση με την Εθνική Τράπεζα», καταλήγει η κ. Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης