Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Αυστρία παρατείνει μονομερώς τους συνοριακούς ελέγχους με Ουγγαρία και Σλοβενία

Reuters: Η Αυστρία παρατείνει μονομερώς τους συνοριακούς ελέγχους με Ουγγαρία και Σλοβενία
Αυστρία, Γερμανία και άλλες χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν επέβαλαν συνοριακούς ελέγχους οι οποίοι ήταν έκτακτοι το 2015
Σε μια μονομερή απόφαση κατέφυγε η Αυστρία η οποία αρκέστηκε στο να ενημερώσει απλά τις Βρυξέλλες για την απόφασή της να παρατείνει τους συνοριακούς ελέγχους με τους εταίρους της στην Ε.Ε., Ουγγαρία και Σλοβενία, τουλάχιστον έως τον Νοέμβριο.
Όπως μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Herbert Kickl, έχει αποστείλει σχετική επιστολή για την πρόθεση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σε αυτήν γίνεται λόγος για επίμονα υψηλό αριθμό παράτυπων μεταναστών και μία «υποβόσκουσα τρομοκρατική απειλή» που συνδέεται, όπως υποστηρίζει, με την προοπτική της επιστροφής μαχητών από πρώην προπύργια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ.
Ο Kick, που προέρχεται από το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων, επισημαίνει πως αναμένει αύξηση του αριθμού των μεταναστών που συλλαμβάνονται κατά μήκος της αποκαλούμενης βαλκανικής διαδρομής προς την Ευρώπη, σύμφωνα το APA.
Το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το πρακτορείο Reuters.
Οι έλεγχοι αναμενόταν να λήξουν στις 11 Μαΐου. Η
Αυστρία, η Γερμανία και άλλες χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν, όπου κανονικά δεν διεξάγονται έλεγχοι, επέβαλαν συνοριακούς ελέγχους, οι οποίοι υποτίθεται πως ήταν έκτακτοι, το 2015, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης