Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διψήφια αύξηση ενεργητικού των τραπεζών της Σαουδικής Αραβίας έως το 2020, λόγω κρατικών επενδύσεων

Διψήφια αύξηση ενεργητικού των τραπεζών της Σαουδικής Αραβίας έως το 2020, λόγω κρατικών επενδύσεων
Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η πρόθεση της σαουδαραβικής κυβέρνησης να μετασχηματίσει την πετρελαϊκή οικονομία
Διψήφια αύξηση του ενεργητικού τους έως τις αρχές του 2020 θα έχουν οι τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας.
Σε αυτή την εκτίμηση προέβη η Samba, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, προσθέτοντας πως σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η πρόθεση της κυβέρνησης να μετασχηματίσει την πετρελαϊκή οικονομία της χώρας.
Το Ριάντ σκοπεύει να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες σε ετήσια βάση ύψους 1,11 τρισεκατομμυρίων ριάλ (295 δισεκατομμύρια δολάρια) φέτος, από 1,03 τρισεκατομμύρια το 2018, σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη που έχει πληγεί από τις σχετικά χαμηλές τιμές του πετρελαίου.
Μία τέτοια επένδυση είναι το ψυχαγωγικό θέρετρο Qiddiya αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων κοντά στο Ριάντ, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018 και το οποίο υπόσχεται περισσότερες από 300 ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.
«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά έργων στον τομέα της ψυχαγωγίας, του τουρισμού, της στέγασης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ).
Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες θα προσθέσουν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στη Samba και γενικότερα στον τραπεζικό κλάδο», ανέφερε σε συνέντευξή της η Rania Nashar, CEO της Samba.
«Πιστεύουμε ότι η απορρόφηση των πιστώσεων θα αυξηθεί σημαντικά και θα μπορούσαμε να δούμε διψήφια αύξηση του ενεργητικού, αν όχι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τότε στις αρχές του 2020», πρόσθεσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης