Χαρίτσης: Στόχος μας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό - Η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια ανοικτή διαδικασία σε εξέλιξη

Χαρίτσης: Στόχος μας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό - Η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια ανοικτή διαδικασία σε εξέλιξη
"H ΝΔ θέλει να υποβαθμίσει τις ευρωεκλογές σε μια εσωτερική αντιπαράθεση", τονίζει ο Α. Χαρίτσης
«Στόχος μας είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες, με άξονα την παραγωγική ανασυγκρότηση, την κοινωνική δικαιοσύνη, την εμβάθυνση της δημοκρατίας και την πολυδιάστατη φιλειρηνική εξωτερική πολιτική», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών,  Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Ο ίδιος σημειώνει ότι «η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια ανοικτή διαδικασία σε εξέλιξη, που ως στόχο έχει να συσπειρώσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της στιγμής.
Την ανάγκη, δηλαδή, να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο που θα ανακόψει την άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη και να βάλει τις βάσεις για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη στη χώρα μας».
Μάλιστα, ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι «οι ευρωεκλογές αυτές είναι ιστορικής σημασίας.
Θα κρίνουν το μέλλον της ΕΕ.
Αν βγουν ενισχυμένες οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και της μηδενικής αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών, το ευρωπαϊκό εγχείρημα θα μπει σε πρωτόγνωρη περιδίνηση».
«Tο βλέπουμε ήδη στο χάος που προκαλεί το Brexit», συμπληρώνει και σημειώνει πως μια τέτοια αρνητική εξέλιξη θα επηρεάσει άμεσα τη χώρα μας σε κρίσιμους τομείς, όπως το προσφυγικό, τα ευρωπαϊκά  κονδύλια, οι πολιτικές για την κλιματική αλλαγή.
«Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά αλλά και η Δεξιά που τελευταία αλληθωρίζει όλο και περισσότερο προς το μέρος της ζητούν τον περιορισμό των κονδυλίων για τη σύγκλιση και την κοινωνική συνοχή.
Θέλουν να μετατρέψουν τις πύλες εισόδου προσφύγων, όπως η Ελλάδα σε αποθήκες ψυχών, υψώνοντας φράχτες στα σύνορά τους, ενώ αντιμάχονται σταθερά κάθε απόπειρα για κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κλιματική αλλαγή», συμπληρώνει.
Ακόμη, ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «η ΝΔ θέλει να υποβαθμίσει τις ευρωεκλογές σε μια εσωτερική αντιπαράθεση για να κρύψει το στρατηγικό της αδιέξοδο, αλλά και το ότι είναι πλήρως απομονωμένη στην Ευρώπη».
Κληθείς να απαντήσει στους υπαινιγμούς της ΝΔ για το αδιάβλητο των εκλογών  αναφέρει ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να διακινεί fake news και θεωρίες συνωμοσίας ακόμη και γι' αυτό το πολύ ευαίσθητο ζήτημα.
Πιστεύουν ότι έτσι πλήττουν την κυβέρνηση, ενώ στην πραγματικότητα υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στη δημοκρατία, ρίχνοντας νερό στο μύλο της αντιπολιτικής και της ακροδεξιάς»
Τέλος, ο υπουργός επισημαίνει η κυβέρνηση δεν εμφανίζει προεκλογικά χαρτιά, αλλά υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας και προσθέτει πως  «είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τα οποία εφαρμόζονται μέχρι κεραίας».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS