Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα μειώνει περαιτέρω το όριο ελάχιστων υποχρεωτικών αποθεματικών των τραπεζών

Η Κίνα μειώνει περαιτέρω το όριο ελάχιστων υποχρεωτικών αποθεματικών των τραπεζών
Το Πεκίνο παροτρύνει τις τράπεζες να συνεχίσουν να δανείζουν τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Η Κίνα θα επιταχύνει την πολιτική των στοχοθετημένων περικοπών των ελάχιστων υποχρεωτικών αποθεματικών των τραπεζών (RRR), προκειμένου  να ενθαρρύνει τη χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Το Πεκίνο παροτρύνει τις τράπεζες να συνεχίσουν να δανείζουν τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ιδιαίτερα τις μικρότερες που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και τις περισσότερες θέσεις εργασίας, όπως αναφέρει το Reuters.
Τα ελάχιστα υποχρεωτικά αποθεματικά κυμαίνονται στο 14,5% για τις μεγάλες τράπεζες και στο 12,5% για τα μικρότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Σε έγγραφο, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης αναφέρεται επίσης, πως το κρατικό συμβούλιο αποφάσισε την επιτάχυνση των αρχικών δημόσιων προσφορών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
Τα κανάλια χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα επεκταθούν περαιτέρω για να μειώσουν το κόστος χρηματοδότησής τους.
Η Κίνα θα επικεντρωθεί επίσης στη στήριξη της αναχρηματοδότησης μικρών λογαριασμών - αξίας 5 εκατομμυρίων γιουάν (744.247 δολάρια) ή λιγότερο - ως μέσου για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης