Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 5 μηνών σκαρφάλωσε το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +01,04% και τα 71,07 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε υψηλά 5 μηνών σκαρφάλωσε το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +01,04% και τα 71,07 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,06% στα 64,38 δολ. ανά βαρέλι
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών σκαρφάλωσε σήμερα Δευτέρα (8/4) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση τόσο από τις περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ όσο και από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,07 δολ. ανά βαρέλιδηλαδή τα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,06% στα 64,38 δολ. ανά βαρέλι.

«Οι τιμές του Brent έχουν αυξηθεί περισσότερο από 30% μέχρι στιγμής φέτος, καθώς οι ΟΠΕΚ+ συνεχίζουν να περιορίζουν την προσφορά για τέταρτο συνεχόμενο μήνα και η αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας συνέβαλε στην αύξηση των προοπτικών ζήτησης», ανέφερε σε σημείωμά της η αμερικανική τράπεζα J.P.Morgan.
Από την πλευρά της, η συμβουλευτική εταιρεία FGE δήλωσε ότι οι περικοπές των ΟΠΕΚ+ σημαίνουν ότι «τα πλεονάζονται αποθέματα εξαφανίζονται», προβλέποντας ότι «η αγορά είναι έτοιμη για αύξηση των τιμών στα 75 δολ. ανά βαρέλι ή και υψηλότερα».
Όσον αφορά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, η FGE αναφέρει ότι «οι κυρώσεις μπορούν να μειώσουν τις εξαγωγές της Βενεζουέλας κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως», ενώ επισημαίνει ότι «προσθέτοντας και τις απαλλαγές του Ιράν, οι τιμές μπορεί να αυξηθούν σημαντικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης