Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «πόλεμος» Τουρκίας - Ευρώπης για τις εκλογές - Erdogan: Ήταν ένα οργανωμένο έγκλημα

Ο «πόλεμος» Τουρκίας - Ευρώπης για τις εκλογές - Erdogan: Ήταν ένα οργανωμένο έγκλημα
Ο Erdogan αφήνει σαφείς αιχμές για την εγκυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος στην Κωνσταντινούπολη
Αποφασισμένος να μην παραδώσει εύκολα τα όπλα είναι ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποδείξει ότι το κόμμα του (ΑΚΡ) δεν έχει χάσει τη δύναμη του.
Αυτή τη φορά, ο Erdogan αφήνει σαφείς αιχμές για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, όπου -αν και η καταμέτρηση συνεχίζεται- ο Ekrem Imamoglu (υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος - CHP) υπερισχύει έναντι του υποψηφίου του ΑΚΡ, Binali Yildirim.
«Έχουμε ανακαλύψει ένα οργανωμένο έγκλημα στις τοπικές εκλογές» κατήγγειλε σήμερα (8/4/2019) ο Erdogan και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης στην Κωνσταντινούπολη, σχολίασε πως κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως κέρδισε τις εκλογές με 13.000-14.000 ψήφους διαφορά σε μια πόλη 10 εκατ. ψηφοφόρων.
Σημειώνεται ότι αν και ο Imamoglu κέρδισε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη με οριακή διαφορά, το κυβερνόν κόμμα άσκησε ένσταση και εξασφάλισε την ανακαταμέτρηση των ψήφων στις 18 από τις 39 εκλογικές περιφέρειες του μητροπολιτικού δήμου.

O... πόλεμος με την Ευρώπη

Εν τω μεταξύ την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans, ο οποίος προέτρεψε το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη αντί να τα αμφισβητεί.
Ειδικότερα, η Άγκυρα έκανε λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» της ΕΕ έναντι της Τουρκίας με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η περίοδος κατά την οποία επιτρέπεται η επιβολή ενστάσεων στις τουρκικές αρχές.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Imamoglu, ο οποίος μέσω του twitter, προέτρεψε το AKP να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης