Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Θα ενισχύσουμε ξανά την οικονομική συνεργία με τη Β. Κορέα - Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία

Ν. Κορέα: Θα ενισχύσουμε ξανά την οικονομική συνεργία με τη Β. Κορέα - Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία
Η πλευρά της Σεούλ τόνισε ότι «δε γνωρίζουμε πότε θα έρθει ξανά μία τέτοια ευκαιρία»
Τη δέσμευσή της απέναντι στην περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα εξέφρασε για μία ακόμη φορά η πλευρά της Νότιας Κορέας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (8/4) ο νέος υπουργός Ενοποίησης της χώρας, Kim Yeon-chul.
Ειδικότερα, ο κ. Kim εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι στην επανέναρξη των διασυνοριακών σχεδίων των δύο χωρών, γεγονός που θα φέρει την Πιονγιάνγκ πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε σύγκριμένα σχέδια της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης.
«Ήρθε η ώρα για εμάς να αποκομίσουμε τους καρπούς που έχουμε σπείρει μέχρι τώρα», δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για κοινή ευημερία του Νότου και του Βορρά».
Μάλιστα, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «δεν ξέρουμε πότε θα έρθει ξανά μία τέτοια ευκαιρία, εάν την χάσουμε».
Παράλληλα, ο κ. Kim κατέστησε σαφές ότι «θα εργαστώ σκληρά ώστε να ενισχύσω έναν ενάρετο κύκλο, στον οποίο ενισχύουμε την ειρήνη χρησιμοποιώντας τις επιχειρήσεις ως σύνδεσμο και την οικονομική συνεργασία με βάση την ειρήνη».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Νοτιοκορεάτη προέδρου Moon Jae-in δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αποστολή πρόσκλησης στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un, προκειμένου να παρευρεθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).
«Η Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να επανεξετάσει την ανάπτυξη στις σχέσης της Νότιας Κορέας και των χωρών του ASEAN κατά τα τελευταία 30 χρόνια, και να προτείνει ένα νέο όρμα για την ανάπτυξη των επόμενων 30 χρόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσπωπος του κ. Moon, προσθέτοντας ότι «η χώρα θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις χώρες του ASEAN βάσει αυτής της πρότασης και ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεών, η χώρα μπορεί να προσκαλέσει τον πρόεδρο Kim Jong-un».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης