Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω άνοδο καταγράφει το επενδυτικό κλίμα τον Απρίλιο 2019 - Στις -0,3 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Περαιτέρω άνοδο καταγράφει το επενδυτικό κλίμα τον Απρίλιο 2019 - Στις -0,3 μονάδες ο δείκτης Sentix
Τα στοιχεία για τον δείκτη επενδυτικού κλίματος της Ευρωζώνης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω άνοδο σημείωσε το επενδυτικό κλίμα στον Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (8/4) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, διατηρώντας την ανοδική τάση του προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix ενισχύθηκε στις -0,3 μονάδες, έναντι -2,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στος -2 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις προσδοκίες των επενδυτών για το επόμενο διάστημα σημείωσε άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σκαρφαλώνοντας στις -4,3 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2018.
Ωστόσο, ο υποδείκτη που σχετίζεται με την τρέχουσα κατάσταση κατέγραψε πτώση για όγδοο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2015, και συγκεκριμένα στις 3,8 μονάδες.
«Με εξαίρεση την κουραστική συζήτηση για το Brexit, το γεγονός ότι σημειώθηκε αυτό φαίνεται ότι οφείλεται λιγότερο στους ίδιους τους Ευρωπαίους και περισσότερο στις εξελίξεις των δύο μεγάλων οικονομικών δυνάμεων, της Κίνας και των ΗΠΑ», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix, Manfred Huebner, αναφορικά με την άνοδο του δείκτη.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αν και ο αντίκτυπος των μέτρων πιστωτικής επέκτασης της κινεζικής κυβέρνησης ήταν ήδη αξιοσημείωτος, η ολοκλήρωση των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ είναι αυτή που θα πρέπει να δώσει περαιτέρω ώθηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης