Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα - Πιέσεις από Boeing

tags :
Απώλειες στη Wall Street, με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα - Πιέσεις από Boeing
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην έναρξη της περιόδου δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων
Με ήπιες απώλειες άνοιξαν σήμερα (8/4/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην έναρξη της περιόδου δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων, που εκτιμάται ότι θα είναι «δύσκολη».
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,5% στις 26.292 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.886 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% χαμηλότερα, στις 7.921 μονάδες.


Πιέσεις στον Dow ασκεί η μετοχή της Boeing, η οποία υποχωρεί περισσότερο από 3% στο άνοιγμα, μετά την υποβάθμισή της από την Bank of America Merrill Lynch σε «neutral» από «buy».
Η τράπεζα εκτίμησε, παράλληλα, ότι η παραγωγή του αεροσκάφους 737 Max αναμένεται να καθυστερήσει έξι με εννέα μήνες.
Υπό πίεση βρίσκεται και η μετοχή της General Electic, καταγράφοντας βουτιά άνω του 6%, καθώς η JPMorgan περιέκοψε την τιμή-στόχο της στα 5 δολ. από 6 δολ, προηγουμένως, επικαλούμενη τις προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η αμερικανική εταιρεία.
Η αγορά αναμένεται να επικεντρωθεί αυτή την εβδομάδα στα εταιρικά αποτελέσματα, με ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες να αναμένεται να ανακοινώσουν τις οικονομικές τους καταστάσεις αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η επικείμενη περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων θα δείξει το πρώτο τρίμηνο συρρίκνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων από το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
Συγκεκριμένα, η FactSet εκτιμά πως τα κέρδη που θα παρουσιάσουν οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 για το α’ τρίμηνο 2019 θα εμφανίσουν μείωση 4,2% σε ετήσια βάση.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αναμένεται να προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίασή της, η Fed αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα απέχει από περαιτέρω αυξήσεις κατά τη διάρκεια του 2019.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο.
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους αυτή την βδομάδα με τηλεδιάσκεψη, καθώς προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επίλυση ενός εμπορικού πολέμου που μετρά ήδη εννέα μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης