Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Η ΕΕ στηρίζει πλήρως την Ιρλανδία - Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες στη Βρετανία θα έχουν θετικό αποτέλεσμα

Barnier: Η ΕΕ στηρίζει πλήρως την Ιρλανδία - Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες στη Βρετανία θα έχουν θετικό αποτέλεσμα
Την πλήρη στήριξη της ΕΕ στην Ιρλανδία, εξέφρασε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του μπλοκ για το Brexit, Michel Barnier
Την πλήρη στήριξη της ΕΕ στην Ιρλανδία, εξέφρασε σήμερα (8/4/2019) ο επικεφαλής διαπραγματευτής του μπλοκ για το Brexit, Michel Barnier, κατά τη συνάντησή του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Leo Varadkar, στο Δουβλίνο.
«Έχετε την πλήρη υποστήριξή μας και, όπως έχω πει προηγουμένως, το “backstop” είναι σήμερα η μόνη λύση που έχουμε εντοπίσει για να διατηρήσουμε το status quo στο νησί της Ιρλανδίας», συνέχισε ο Barnier.
«Αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, δεν θα συζητήσουμε τίποτα μαζί του μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία για την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και για τα δικαιώματα των πολιτών και τον οικονομικό διακανονισμό», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ δήλωσε ακόμη ότι ελπίζει ότι οι συνομιλίες μεταξύ των Συντηρητικών και των Εργατικών στο Λονδίνο θα οδηγήσουν σε μια θετική έκβαση που θα επιτρέψει στην ομάδα του να κινηθεί «εξαιρετικά γρήγορα», συμφωνώντας σε πιο φιλόδοξους όρους σχετικά με τημελλοντική σχέση.
«Όλοι ελπίζουμε ότι αυτές οι συνομιλίες θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.
Έχω πει πολλές φορές προηγουμένως, μπορούμε να είμαστε περισσότερο, πολύ περισσότερο φιλόδοξοι στη μελλοντική μας σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Barnier.
«Η πολιτική δήλωση προβλέπει μια σειρά από αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης μιας τελωνειακής ένωσης.
Είμαστε έτοιμοι να την καταστήσουμε σαφέστερη εάν βοηθάει και αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει εξαιρετικά γρήγορα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης