Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα «βουτιά» άνω του 7% στη μετοχή της General Electric - «Έχασε» τα 10 δολάρια

Νέα «βουτιά» άνω του 7% στη μετοχή της General Electric - «Έχασε» τα 10 δολάρια
Νέα «βουτιά» στη μετοχή της GE
Πτώση άνω του 7% καταγράφει σήμερα (8/4) η μετοχή της General Electric (GE) στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, «χάνοντας» το ψυχολογικό όριο των 10 δολαρίων.
Νωρίτερα, μάλιστα, η πτώση ξεπέρασε ακόμη και το 8%, σπάζοντας ένα ανοδικό σερί ολίγων εβδομάδων.
Με αυτόν τον τρόπο, η μετοχή υποχώρησε εκ νέου κάτω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 50 συνεδριάσεων -ένα «bearish» σημάδι τεχνικά.

Image

Πλέον, η κεφαλαιοποίηση της ιστορικής εταιρείας ανέρχεται σε μόλις 80,5 δισεκ. δολάρια.
Αφορμή για τη σημερινή (8/4) υποβάθμιση της σύστασης «neutral» σε «underweight» από τον Stephen Tusa της JPMorgan, ο οποίος επιπλέον μείωσε την τιμή-στόχο 12μήνου σε μόλις 5 δολάρια -από 6 δολάρια.

Image

Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική βιομηχανία ανέφερε καθαρά κέρδη 574 εκατ. δολ., ή 7 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 11 δισ. δολ., ή 1,27 δολ. ανά μετοχή, του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους.
Έτσι, η G.E. ανέκαμψε από τη χρέωση 23 δισ. δολ. με την οποία είχε επιβαρυνθεί στο προηγούμενο τρίμηνο, όταν ξεκίνησε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλό της.
Ωστόσο, εξαιρουμένων εκτάκτων στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 17 σεντς ανά μετοχή, κάτω των προσδοκιών για κέρδη 22 σεντς.
Την ίδια ώρα, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 5% και διαμορφώθηκαν σε 33,28 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 32,23 δισ. δολ.

Διαβάστε: Νέα «βουτιά» στη μετοχή της General Electric – Στα μόλις 6 δολάρια η τιμή-στόχος από τη JPMorgan

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης