Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατούλης: Σοβαρά τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Πατούλης: Σοβαρά τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας
Πατούλης για Κρατικό Νίκαιας: Σοβαρά τα προβλήματα σε ένα από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία
Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα νοσοκομεία της Αττικής, βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα, ανέφερε μετά την επίσκεψή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τις ακατάλληλες υποδομές.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στο νοσοκομείο καταγράφονται 80 κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με άλλα νοσοκομεία είναι λιγότερο κατά 20% καθώς δεν έχουν αναπληρωθεί κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν λόγω συνταξιοδοτήσεως.
Κι αυτό ενώ το νοσοκομείο σηκώνει τεράστιο βάρος στην εφημερία του – είναι ενδεικτικό ότι δέχεται πάνω από 1.600 ασθενεις όταν εφημερεύει.
Και όπως επισημάνθηκε τόσο από τον πρόεδρο του ΙΣΑ όσο και από τους εργαζόμενους, ο αριθμός των πολιτών που συρρέουν στα Επείγοντα θα μπορούσε να είναι κατά πολύ μικρότερος στην περίπτωση που λειτουργούσαν και ήταν σε επάρκεια οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν και στο θέμα της μη ένταξης του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ σημείωσαν ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η έγκριση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής ύψους 3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα και με τη σχετική μελέτη που έχει καταρτιστεί και υποβληθεί, τα χρήματα προορίζονται για την ανακαίνιση του πρώτου ορόφου του νοσοκομείου.
Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός αποτελεσματικού πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας προκειμένου να μην απευθύνονται όλοι οι ασθενείς στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.
Στη συνέχεια σημείωσε ότι θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν σε επίπεδο υποδομών.
«Είμαι κοντά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο παλεύει ηρωικά και κάτω από δύσκολες συνθήκες προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.
Οφείλουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ,για να μην υπάρχουν κενές θέσεις ,στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Η Αττική και οι πολίτες της αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.
Είναι ευθύνη όλων μας να επιλέξουμε τους καλύτερους για να μας διοικήσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης