Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolsonaro (πρόεδρος Βραζιλίας): Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Βενεζουέλα να γίνει νέα Κούβα ή Βόρεια Κορέα

Bolsonaro (πρόεδρος Βραζιλίας): Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Βενεζουέλα να γίνει νέα Κούβα ή Βόρεια Κορέα
Παράθυρο Bolsonaro για συμμετοχή της Βραζιλίας σε πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα
Την θέση ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Βενεζουέλα να γίνει η νέα Κούβα ή Βόρεια Κορέα διατύπωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, J. Bolsonaro, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας του σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Jovem Pan ο Bolsonaro υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του συνεργάζεται με εκείνη των ΗΠΑ ώστε να ενθαρρύνει τη «διαφωνία» και να οδηγήσει στην αλλαγή της στάσης μέρους τουλάχιστον των στελεχών του στρατού της Βενεζουέλας.
Μάλιστα επεσήμανε ότι εάν υπάρξει στρατιωτική εισβολή στη Βενεζουέλα, θα ζητήσει από το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και το Κογκρέσο να αποφασίσουν εάν η χώρα του θα πρέπει να προχωρήσει σε ενέργειες και ποιες θα είναι αυτές.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Βενεζουέλα να γίνει νέα Κούβα ή Βόρεια Κορέα», τόνισε ο Bolsonaro, ο οποίος εκτίμησε ότι εάν υπάρξει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα και ανατραπεί ο πρόεδρος Maduro είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσει ανταρτοπόλεμος στη χώρα, ανάμεσα στους υποστηρικτές του Maduro και σε αυτό που θα τον διαδεχθεί στην εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης