Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στήριξη από την αγορά ομολόγων – Σε χαμηλό 13 ετών η απόδοση της ελληνικής δεκαετίας

tags :
ΧΑ: Στήριξη από την αγορά ομολόγων – Σε χαμηλό 13 ετών η απόδοση της ελληνικής δεκαετίας
Στο επίκεντρο θα βρεθούν και πάλι οι τραπεζικές μετοχές, όπως και ο ΟΤΕ λόγω της πετυχημένης εθελουσίας εξόδου
Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών λόγω της σημαντικής υποχώρησης των ελληνικών ομολόγων, εξέλιξη η οποία σχολιάζεται θετικά από τους αναλυτές.
Όπως αναφέρουν περιμένουν στήριξη του ΧΑ από την υποχώρηση των αποδόσεων αφού για παράδειγμα η ελληνική δεκαετία έχει υποχωρήσει κάτω από το 3,5% επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 13 ετών.
Η επιτυχημένη εθελουσία από τον ΟΤΕ σχολιάζεται θετικά από τους αναλυτές καθώς οι περισσότεροι δεν είχαν συμπεριλάβει στις εκτιμήσεις τους εξοικονόμηση κόστους από αποχώρηση εργαζομένων.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο καθώς σε αυτές επικεντρώνονται οι εντολές των ξένων επενδυτών, αν και τεχνικά κάποιοι αναλυτές περιμένουν διόρθωση, ενώ σημειώνεται πως οι θέσεις short παραμένουν.
 
Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε συσσώρευση μετά και τη μικτή πορεία της Wall Street χθες και την κάπως επιφυλακτική διάθεση στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.
 
Euroxx
Περιμένουμε η υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων (με τη δεκαετία να είναι κάτω από 3,5% για παράδειγμα, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών) να δώσει στήριξη στην αγορά.
 
Beta
Η εγχώρια αγορά ακολουθεί τις διεθνείς αγορές και συσσώρευσε σε μία κίνηση να «χωνέψει» τα υψηλά 8 μηνών, ενώ το επιλεκτικό επενδυτικό ενδιαφέρον σε όλο το ταμπλό είναι ένα χαρακτηριστικό που πιθανότατα θα επαναληφθεί και στη σημερινή συνεδρίαση.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης