Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρηση από τα υψηλά πέντε μηνών για το πετρέλαιο, λόγω Ρωσίας - Πτώση -0,77% για Brent

Υποχώρηση από τα υψηλά πέντε μηνών για το πετρέλαιο, λόγω Ρωσίας - Πτώση -0,77% για Brent
Το αμερικανικό αργό παραμένει οριακά αμετάβλητο, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,39 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινήθηκε σήμερα Τρίτη (9/4) το πετρέλαιο, υποχωρώντας ατα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι η Ρωσία δεν θα συμμορφωθεί πλήρως με τη μείωση παραγωγής την οποία έχει συμφωνήσει με τον ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξεως του -0,77% στα 70,55 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε σκαρφαλώσει στα 71,34 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη τιμή από τον περασμένο Νοέμβριο.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό κινήθηκε 0,42% χαμηλότερα και τα 63,98 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως αγγίξει τα 64,77 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία επίσης αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, τα προθεσμιακά συμβόλαιο Brent και αμερικανικού αργού έχουν καταγράψει άνοδο της τάξεως του +40% και +30% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, οι παράγοντες που οδηγούν την αγορά πετρελαίο προς το έλλειμμα «θα επιμείνουν κατά το δεύτερο τρίμηνο το 2019», κυρίως εξαιτίας των περικοπών του ΟΠΕΚ, των περαιτέρω αμερικανικών κυρώσεων και της μέτριας αύξησης στην παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ.
Για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας αναμένουν ότι η μέση τιμή για το Brent θα διαμορφωθεί στα 72,50 δολ. ανά βαρέλι, αναθεωρώντας επί τα βελτίω τις προηγούμενες εκτιμήσεις τους στα 65 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, οι επενδυτές τονίζουν ότι οι προβληματισμοί που αφορούν την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας για το 2019 αποτρέπουν το πετρέλαιο από το να καταγράψει περαιτέρω άνοδο.

ΕΙΑ: Στα 58,8 δολ. η μέση τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου το 2019 – Στα 65,2 δολ. το Brent

Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων στις -μέσες- τιμές του «μαύρου χρυσού» προχώρησε η Υπηρεσία Ενέργειας (Energy Information Administration, ΕΙΑ) των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά την εκτίμηση για ελαφρά αυξημένη παραγωγή στη χώρα.
Ειδικότερα, η ΕΙΑ αύξηση κατά 4,8% την πρόβλεψη για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο εντός του 2019, στα 58,8 δολάρια ανά βαρέλι.
Σε ό,τι αφορά στο Brent, η αντίστοιχη πρόβλεψη αναβαθμίστηκε κατά 3,8%, στα 65,15 δολάρια ανά βαρέλι.
Η ΕΙΑ αναμένει πλέον μέση παραγωγή 12,39 εκατομμυρίων βαρελιών ανά ημέρα το τρέχον έτος (+0,5% από την προηγούμενη πρόβλεψη), ενώ για το 2020 η πρόβλεψη διαμορφώνεται στα 13,1 εκατομμύρια (+0,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης