Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» σε εμπόριο και Brexit - Στο +0,19% και τις 21.802,59 μονάδες ο Nikkei

tags :
Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» σε εμπόριο και Brexit - Στο +0,19% και τις 21.802,59 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,28% στις 30.161 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τρίτη (9/4) οι αγορές της Ασίας, με εξαίρεση τον δείκτη Shanghai Composite στην Κίνα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,19% στις 21.802,59 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος και για τον δείκτη Kopsi στη Νότια Κορέα, ο οποίος έκλεισε στο +0,13% και τις 2.213,56 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,28% στις 30.161 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύεται κατά +0,47% στις 10.851,60 μονάδες.
Ο δείκτης SZSE Component στην Κίνα διαπραγματεύεται στο +0,68% και τις 10.422,65 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτη Shanghai Composite υποχωρεί κατά -0,16% στις 3.239,66 μονάδες.
Στην Αυστραλία, ο δείκτη S&P/ASX 200 δεν παρουσιάσε κάποια ουσιαστική μεταβολή, καθώς έκλεισε στο +0,01% και τις 6.221,80 μονάδες, καθώς η μετοχή της Crown σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +19,76%.
Αργότερα εντός της εβδομάδας, οι εκπρόσωποι ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται να συναντηθούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συνεχίσουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε μίας συμφωνία.
Παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε πρόσφατα ότι δεν επιθυμεί να πει με σιγουριά ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, ο ίδιο τόνισε ότι οι συνομιλίες «πηγαίνουν πολύ καλά».
Οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι και γύρω από τις εξελίξεις για το Brexit, καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Minister Theresa, αναμένεται να συναντηθεί αργότερα εντός της ημέρας με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών, εν μέσω περικοπών στην παραγωγή του ΟΠΕΚ, καθώς και λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,14% στα 71 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε σκαρφαλώσει στα 71,34 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη τιμή από τον περασμένο Νοέμβριο.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό παραμένει οριακά αμετάβλητο, και συγκεκριμένα στο -0,02% και τα 64,39 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως αγγίξει τα 64,77 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία επίσης αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, τα προθεσμιακά συμβόλαιο Brent και αμερικανικού αργού έχουν καταγράψει άνοδο της τάξεως του +40% και +30% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, οι παράγοντες που οδηγούν την αγορά πετρελαίο προς το έλλειμμα «θα επιμείνουν κατά το δεύτερο τρίμηνο το 2019», κυρίως εξαιτίας των περικοπών του ΟΠΕΚ, των περαιτέρω αμερικανικών κυρώσεων και της μέτριας αύξησης στην παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ.
Για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας αναμένουν ότι η μέση τιμή για το Brent θα διαμορφωθεί στα 72,50 δολ. ανά βαρέλι, αναθεωρώντας επί τα βελτίω τις προηγούμενες εκτιμήσεις τους στα 65 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης