Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διαθέτει δυνάμεις για ακόμα πιο ψηλά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διαθέτει δυνάμεις για ακόμα πιο ψηλά
ΑΓΟΡΑ: Με διαθέσεις συσσώρευσης το ξεκίνημα, όπως το περίμεναν οι αναλυτές άλλωστε, αλλά υπάρχει η πιθανότητα για κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αν και η πορεία των ελληνικών ομολόγων λειτουργεί θετικά και αντισταθμίζει.

Αντισταθμίζει και με το παραπάνω αφού το δεκαετές είναι σε χαμηλά 13 ετών. Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη και μάλιστα ανοίγει το δρόμο για καλύτερη έκδοση από το ελληνικό κράτος που προγραμματίζεται άλλωστε.

Ο τραπεζικός δείκτης κινείται προς τις 630 μονάδες και πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αλλαγή τάσης, αν και βέβαια μία καλή διόρθωση δεν αποκλείεται αλλά δεν φοβίζει.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ασταμάτητη… Με νέα άνοδο που αγγίζει το 5% αλλά και με καλό όγκο που δείχνει πως κάποιοι εδώ συνεχίζουν να παίρνουν κέρδη χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να μπορούν να πληγώσουν τη μετοχή.

ALPHA BANK: Με ανοδικές διαθέσεις και αυτή και πλέον η αποτίμηση προσεγγίζει τα 2,2 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε αυτά τα επίπεδα που έχουν φτάσει είμαστε πιο κοντά στην άποψη που θέλει μία καλή διόρθωση. Θα τη θεωρούσαμε κίνηση που δείχνει υγεία και όχι κάτι κακό. Η χώρα φαίνεται πως αναγνωρίζεται ξανά από τους ξένους και τα προβλήματα τα αφήνει πίσω.

Βέβαια ο κίνδυνος εκτροχιασμού δεν έχει αποφευχθεί και πρέπει να γίνουν πολλά και ειδικά στο κομμάτι της ανάπτυξης που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα οικονομικά και άρα οι τράπεζες να δυναμώσουν. Όμως δεν είμαστε όπως παλιά που δεν ήθελαν να ακούν για ελληνικές μετοχές οι ξένοι.

ΤΙΤΑΝ: Στο άνοιγμα έγιναν 6 πακέτα συνολικού όγκου 350 χιλ. τεμαχίων και συνολικής αξίας 6,4 εκατ. ευρώ. Έγιναν στα 18,50 ευρώ με την τιμή της μετοχής να είναι στα 18,80 ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Με άνοδο 2,13% αλλά 92% από την αρχή του έτους είναι η μετοχή που κερδίζει τα εύσημα. Η αποτίμηση στα 166 εκατ. ευρώ και ίσως τα αποτελέσματα που θα δημοσιεύσει να δικαιολογήσουν την άνοδο.

Άλλωστε το ΙΑΣΩ δημοσίευσε καλά αποτελέσματα και ο κλάδος παραμένει hot. Η άνοδος που έχει καταγράψει συνολικά ο κλάδος και τα όσα έχουν γίνει είναι εντυπωσιακά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Συσσωρεύει κοντά στα 2,30 ευρώ και αυτό είναι θετικό αφού η μετοχή ήρθε από τα 1,85 ευρώ που ήταν στις αρχές Ιανουαρίου και πήγε σχεδόν μέχρι τα 2,60 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Με το 63% σχεδόν της αποτίμησης στο ταμείο της εταιρείας και την καθαρή θέση να είναι σημαντικά υψηλότερη της αποτίμησης, χωρίς τραπεζικό δανεισμό και εξαιρετική κερδοφορία, θεωρούμε πως στα 5,89 ευρώ αδικείται.

Βέβαια στη μετοχή μπαίνουν πιο συντηρητικοί παίκτες και όχι επιθετικοί αφού βλέπουν πως ενώ θα μπορούσε να δώσει μετρητά καλά στους μετόχους με επιστροφή κεφαλαίου ώστε να βελτιώσει και την αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων επειδή είναι κρατική δεν το κάνει.

Όπως δεν κάνει και άλλα πράγματα, όπως να μπει για παράδειγμα στο εμφιαλωμένο νερό όπου θα μπορούσε να είχε σημαντικές υπεραξίες. Θα μπορούσε να ήταν ένας κολοσσός, αλλά αρκείται στα λίγα.

ΟΛΠ: Το λιμάνι έχει αλλάξει και το είχαμε εντοπίσει από τις πρώτες μέρες της ειδικής διαπραγμάτευσης. Όταν ανέλαβε δηλαδή η Eurobank. Τώρα πάνω από τα 18 ευρώ εξακολουθεί να έχει καλή συμπεριφορά και να μπορεί και για περισσότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης