Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roth (Γερμανία): Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit στη Βρετανία ξεκίνησαν πολύ αργά ώστε να έχουν αποτέλεσμα

Roth (Γερμανία): Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit στη Βρετανία ξεκίνησαν πολύ αργά ώστε να έχουν αποτέλεσμα
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας τόνισε ότι το Λονδίνο δεν έχει εκπληρώσει μέχρι στιγμής τις υποχρεώσεις του
Τη θέση ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit ξεκίνησαν πολύ αργά ώστε να έχουν κάποιο αποτέλεσμα, διατύπωσε σήμερα (9/4) ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Michael Roth, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, ο κ. Roth δήλωσε ότι οι προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μία περαιτέρω καθυστέρηση του Brexit δεν εκπληρωθεί ακόμα από τη Βρετανία, τονίζοντας ότι «η αρχική επέκταση του Brexi θα λήξει την Παρασκευή, εκτός εάν το Λονδίνο επληρώσει τους αυστηρούς όρους που έχουν τεθεί ενώπιόν του».
Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι θα ήταν «λογική» μία σύντομη καθυστέρηση του Brexit, εάν ληφθούν σημαντικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.
Αναφορικά με τις συνομιλίες μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν πολύ αργά ώστε να έχουν αποτέλεσμα».
Σημειώνεται ότι πρωθυπουργός Theresa May έχει σήμερα συναντήσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, και τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, ενόψει της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συμφωνήσουν μία ακόμα επέκταση του Άρθρου 50, πιθανότατα μέχρι τις 30 Ιουνίου, πρόκειμένου να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία την ερχόμενη Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης