Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) για Novartis: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ βάλλουν κατά της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) για Novartis: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ βάλλουν κατά της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης
Φαίνεται να μην πιστεύουν στην ανεξαρτησία των θεσμών και στη δομική λειτουργία του πολιτεύματος μας είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Δριμεία επίθεση σε ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής για τη στάση τους απέναντι στη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis εξαπέλυσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι βάλλουν κατά της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.
«Είναι απολύτως σαφές ότι με αυτόν τον τρόπο, με τον οποίο τοποθετούνται τα κόμματα και τα πρόσωπα βάλλουν ευθέως κατά της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, βάλλουν ευθέως κατά του έργου που έχουν κάνει και κάνουν αυτή τη στιγμή οι δικαστικοί λειτουργοί» είπε μιλώντας στο  «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Ζαχαριάδης.
«Και αυτή η υπόθεση δυστυχώς αποδεικνύει ότι αυτά τα πρόσωπα και αυτά τα κόμματα φαίνεται να μην πιστεύουν στην ανεξαρτησία των θεσμών και στη δομική λειτουργία του πολιτεύματός μας, έτσι όπως έχει συγκροτηθεί με τον ελεγκτικό ρόλο που έχει η δικαστική εξουσία και θέλουν οι ίδιοι να τοποθετούνται γι' αυτά τα ζητήματα.
Είναι δικαίωμά τους να τοποθετούνται με αυτόν τον τρόπο στον δημόσιο λόγο, αλλά δεν καταλαβαίνω πώς πριν από περίπου μισό μήνα έκαναν δεκτό το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας, ότι όλα πάνε καλά και τώρα που βγαίνουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί λένε ότι είναι σκευωρία.
Νομίζω ότι είναι βαθιά και δομικά προβληματικό αυτό το στοιχείο για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας και της καθημερινότητάς και καλώ τις υγιείς δυνάμεις και τις υγιείς δομές σε όλα τα κόμματα να μπορέσουμε να προστατεύσουμε την αυτόνομη λειτουργία της δικαιοσύνης, αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω πού πηγαίνουμε και πώς θα είναι συγκροτημένη η διαδικασία του διαλόγου και της απονομής ευθυνών, εάν και εφόσον υπάρχουν», επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης