Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (Βρετανία): Η παραμονή μας στην τελωνειακή ένωση θα αποτελούσε το χειρότερο δυνατό σενάριο

Fox (Βρετανία): Η παραμονή μας στην τελωνειακή ένωση θα αποτελούσε το χειρότερο δυνατό σενάριο
Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι το Εργατικό Κόμμα «δε φαίνεται να το καταλαβαίνει αυτό»
Ως το χειρότερο δυνατό σενάριο χαρακτηρίζει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελωνειακή ένωση ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Liam Fox, μέσω επιστολής που έστειλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής του 1922, Graham Brady.
Ειδικότερα, ο κ. Fox προειδοποίησε ότι η παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση θα αφήσει τη χώρα «εγκλωβισμένη σε χειρότερη κατάταση», καθώς «δε θα μπορεί να θέσει τη δική της διεθνή εμπορική πολιτική» ενώ ταυτόχρονα «θα υπόκειται στην πολιτική μίας οντότητας, πάνω στην οποία οι βουλευτές δε θα είχαν κανέναν δημοκρατικό έλεγχο».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Εργατικό Κόμμα «δε φαίνεται να το καταλαβαίνει αυτό», διευκρινίζοντας ότι «σε ένα τέτοιο σενάριο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είχε έναν νέο ρόλο στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, θα εμπορευόμασταν και εμείς οι ίδιοι».
«Εάν δεν είμαστε στο τραπέζι, δεν είμαστε στο μενού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός στην επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής.
Νωρίτερα, ο Βρετανός βουλευτής του Συντηριτικού Κόμματος, Jacob Rees-Mogg, δήλωσε ότι οποιεσδήποτε υποσχέσεις δώσει η πρωθυπουργός Theresa May προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της αυριανής Συνόδου Κορυφής δεν πρόκειται να δεσμεύσουν τον διάδοχό της.
Μάλιστα, ο επικεφαλής του European Research Group (ERG) δήλωσε ότι οι υποσχέσεις της Theresa May «δεν έχουν αποδειχθεί κατά κανόνα αξιόπιστες», ενώ πρόσθεσε ότι «έχει υπάρξει ελάχιστη ειλικρίνεια εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης