Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Η ΕΕ είναι έτοιμη για μια παράταση του Brexit - Η διάρκεια θα εξαρτηθεί από τα επιχειρήματα της Βρετανίας

Barnier: Η ΕΕ είναι έτοιμη για μια παράταση του Brexit - Η διάρκεια θα εξαρτηθεί από τα επιχειρήματα της Βρετανίας
Η διάρκεια μιας επέκτασης του Brexit πρέπει να είναι σύμφωνη με τον σκοπό μιας οποιασδήποτε τέτοιας επέκτασης, δήλωσε ο Michel Barnier
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ευελπιστεί ότι οι διακομματικές συνομιλίες που διεξάγονται στο Λονδίνο θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην εξασφάλιση μιας πλειοψηφίας στη Βουλή των Κοινοτήτων για την έγκριση της συμφωνίας του Brexit και είναι πρόθυμη να παράσχει περισσότερο χρόνο για να επιτύχει αυτό, δήλωσε σήμερα (9/4/2019) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για την αποχώρηση Βρετανίας, Michel Barnier.
Την παραμονή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αποφασίσουν εάν θα χορηγήσουν στη Βρετανία μια περαιτέρω καθυστέρηση του Brexit, ο Barnier τόνισε ότι η διάρκεια μιας οποιασδήποτε δεύτερης αναβολής πέρα από την τρέχουσα παράταση της 12ης Απριλίου θα εξαρτηθεί από το σκεπτικό που θα παρουσιάσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May.
«Η διάρκεια μιας επέκτασης - πρέπει να είναι σύμφωνη με τον σκοπό μιας οποιασδήποτε τέτοιας επέκτασης», δήλωσε ο Barnier σε συνέντευξη Τύπου.
«Κάθε επέκταση πρέπει να εξυπηρετεί έναν σκοπό.
Η διάρκεια θα πρέπει να είναι ανάλογη προς τον στόχο.
Στόχος μας είναι μια συντεταγμένη αποχώρηση.
Ένα “no deal Brexit” δεν θα συμβεί ποτέ με απόφαση της ΕΕ.
Προκειμένου να αποφευχθεί ένα “no deal Brexit”, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να συμφωνήσει σε μια συμφωνία», δήλωσε ο Barnier, μετά από ενημέρωση των υπουργών της ΕΕ για το Brexit.
Ενώ η ΕΕ έχει ήδη απορρίψει αίτημα της May για μια αναβολή μέχρι τις 30 Ιουνίου, το μπλοκ δεν είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε μια πιο επιζήμια, απότομη έξοδο την Παρασκευή.
«Η συμφωνία αποχώρησης δεν είναι ανοικτή για επαναδιαπραγμάτευση», δήλωσε ο Barnier, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα είναι έτοιμη να επικαιροποιήσει το συνοδευτικό προσχέδιο της δήλωσης σχετικά με τη μελλοντική σχέση ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, εάν οι συνομιλίες της May με το Εργατικό κόμμα της αντιπολίτευσης κινηθούν προς μια τελωνειακή ένωση.
«Οι προσδοκίες μας και η ελπίδα μας είναι ότι αυτός ο διάλογος θα ολοκληρωθεί με ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα μας επιτρέψει επιτέλους να έχουμε μια θετική πλειοψηφία αναφορικά με αυτή τη συμφωνία αποχώρησης», δήλωσε ο Barnier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης