Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποστολάκης: Στόχος της αναδιοργάνωσης των ΕΔ, η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα

Αποστολάκης: Στόχος της αναδιοργάνωσης των ΕΔ, η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) όπου και απευθύνθηκε στους σπουδαστές της 71ης Εκπαιδευτικής Σειράς
Στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά την επίσκεψη του στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), επισημαίνοντας ότι αποσκοπεί στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητάς τους.  
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υπουργός στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι η μέριμνα προς τα στελέχη αποτελούσε ανέκαθεν πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο και υπογραμμίζοντας το σύνολο των μέτρων που προωθούνται, προς υλοποίηση, για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Ο κ. Αποστολάκης περιέγραψε το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Ακολούθως, εστίασε στην παρούσα κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πολυδιάστατο έργο που αυτές επιτελούν.
Επισημάνθηκε ιδιαίτερα, η εξωστρέφεια που αυτές που επιδεικνύουν προς την κοινωνία, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με την προώθηση στρατιωτικών συνεργασιών και την ενεργή συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις και δράσεις, τόσο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όσο και σε ευρωατλαντικό πλαίσιο.


Στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, τονίζοντας ότι αποσκοπεί στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητάς τους.
Ο κ. Αποστολάκης επισκέφτηκε τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) όπου και απευθύνθηκε στους σπουδαστές της 71ης Εκπαιδευτικής Σειράς και κατά την ομιλία του, περιέγραψε το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Ακολούθως, εστίασε στην παρούσα κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πολυδιάστατο έργο που αυτές επιτελούν. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα, η εξωστρέφεια που αυτές που επιδεικνύουν προς την κοινωνία, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με την προώθηση στρατιωτικών συνεργασιών και την ενεργή συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις και δράσεις, τόσο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όσο και σε ευρωατλαντικό πλαίσιο.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε στο υψηλό κύρος και στην αναγνώριση που τυγχάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς, ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και δράσεών που αναλαμβάνουν στο πλαίσιο μιας στοχευμένης αμυντικής διπλωματίας.  
Παράλληλα κάλεσε τους σπουδαστές να συμμετέχουν  στην περαιτέρω αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων, με καινοτόμες ιδέες, ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων, έμφαση στη μέριμνα για το προσωπικό και όραμα για το μέλλον.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης