Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βουλγαρία αυξάνει τις περιπολίες στα σύνορα με Ελλάδα

Η Βουλγαρία αυξάνει τις περιπολίες στα σύνορα με Ελλάδα
Βουλγαρία: Αυξάνει τις περιπολίες στα σύνορα με Ελλάδα μετά τα Διαβατά
Την αύξηση των περιπολιών στα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας ανακοίνωσε ό ο πρωθυπουργός της χώρας Boyko Borisov, μετά από έκτακτη σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου.
Σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για προληπτικά μέτρα μετά τα επεισόδια με μετανάστες στα Διαβατά, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε ψευδές κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς όπως είπε υπάρχει ο φόβος προσφύγων που θα θελήσουν να φτάσουν στην Δυτική Ευρώπη μέσω της Βουλγαρίας.
«Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, με τον αποκαλούμενο δρόμο της ελπίδας για τους μετανάστες λίγο πριν τις Ευρωεκλογές και τη στιγμή που οι προσφυγικές ροές έχουν σημειώσει πτώση 95 % στην Ευρώπη.
Νομίζω πως αυτή είναι μία σκοπούμενη ενέργεια για να αυξηθεί η μετανάστευση στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των εκλογών», τόνισε.
Ο Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Krasimir Karakachanov τόνισε πως ο στρατός μπορεί ανά πάσα στιγμή να στείλει στα σύνορα μέχρι και 3000 άνδρες, καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση των προσφυγικών ροών κατά τη διάρκεια του Πάσχα και πριν τις ευρωεκλογές με σκοπό την πολιτική αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.
«Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν παρόμοιες κινήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία και υπήρξαν φήμες ότι μεγάλες ομάδες παράνομων μεταναστών θα κινηθούν μέσω Βουλγαρίας είτε από τη Τουρκία είτε από την Ελλάδα».
Ο Boyko Borisov πάντως, τόνισε ότι τα σύνορα με την Τουρκία είναι καλά φυλασσόμενα, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης