Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, λόγω ανησυχιών για τα εταιρικά αποτελέσματα - Στο επίκεντρο η εμπορική ένταση με ΕΕ

tags :
Απώλειες στη Wall Street, λόγω ανησυχιών για τα εταιρικά αποτελέσματα - Στο επίκεντρο η εμπορική ένταση με ΕΕ
Οι επενδυτές ανησυχούν για τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ παρακολουθούν με προσοχή και τη νέα εμπορική ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ
Με σημαντικές απώλειες άνοιξε σήμερα (9/4/2019) η Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν και τη νέα εμπορική ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,8% στις 26.143 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,7% στις 2.876 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% χαμηλότερα στις 7.920 μονάδες.


Χθες, ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, πρότεινε μια λίστα ευρωπαϊκών προϊόντων ως αντίποινα για τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις προς τις εταιρίες αεροσκαφών, με τη μετοχή της Airbus να υποχωρεί κατά 1,8%.
Σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απείλησε ευθέως την ΕΕ, προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς 11 δισ. δολ. σε ευρωπαϊκά προϊόντα.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πάντως πως η ΕΕ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για ενδεχόμενα αντίποινα κατά των επιδοτήσεων στην Boeing.
Η μετοχή της Boeing σημειώνει πτώση 1,3%, ενω της Caterpillar, εταιρείας «ευαίσθητης» σε θέματα εμπορίου λόγω της έκθεσής της στο εξωτερικό, υποχωρεί κατά 1,9%. 
Το ενδιαφέρον της αγοράς δείχνει, πάντως, να επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα, με τις JP Morgan Chase και Wells Fargo να αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την Παρασκευή.
Οι προσδοκίες της Wall Street για αυτή την περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων κάνουν λόγο για μια σημαντική επιβράδυνση στην αύξηση των εταιρικών κερδών.
Συγκεκριμένα, η FactSet εκτιμά πως τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500 θα μειωθούν κατά 4,3% σε ετήσια βάση στο πρώτο τρίμηνο του 2019.
Εάν αυτή η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη μείωση κερδών για τον S&P 500 από το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
Την ίδια ώρα, τα έσοδα των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν αύξηση μόλις κάτω του 5%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης