Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο – Με διαθέσεις διόρθωσης η αγορά, ποιες μετοχές ξεχώρισαν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο – Με διαθέσεις διόρθωσης η αγορά, ποιες μετοχές ξεχώρισαν
ΑΓΟΡΑ: Θα παίρναμε το ρίσκο να πούμε πως η αγορά ετοιμάζεται για διόρθωση. Θα υιοθετούσαμε μία πιο συντηρητική στάση μετά από μία τέτοια άνοδο και ειδικά στις τράπεζες.

Η σημερινή συνεδρίαση έδειξε πως οι πωλητές αν και «αποκρούστηκαν» από τους αγοραστές είχαν δυνάμεις. Μπορεί η αγορά να κράτησε λόγω συγκεκριμένων μετοχών, όπως Alpha, ΟΠΑΠ, Τιτάν και Πειραιώς, αλλά κάτι δείχνει πως αλλάζει.

Δεν σημαίνει αυτό ότι τέλος η άνοδος, αφού τα σημάδια ειδικά από τα ομόλογα είναι εξαιρετικά αλλά χρωστάει μία καλή διόρθωση η αγορά και ειδικά ο τραπεζικός κλάδος. Δεν ξέρουμε επίσης πως θα αντιδράσουν οι ξένες αγορές από ΄δω και πέρα και θα παίξουν και αυτές το ρόλο του.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η στήλη δεν είναι φανατική των τραπεζών και δεν τις παρακολουθεί ιδιαίτερα, αφού υπάρχουν κατά την ταπεινή μας άποψη καλύτερα χαρτιά στο ΧΑ. Για αυτά παραμένουμε θετικοί αλλά θα μπορούσαμε από κάποια να περιμένουμε και καλύτερα σημεία εισόδου, αφού έχουν δώσει σημαντική κίνηση.

Σε αυτά τα επίπεδα η αγορά έσπευσε να προεξοφλήσει πολλά θετικά που έγιναν. Έκδοση δεκαετούς, αναβαθμίσεις, νόμο Κατσέλη, εταιρικά αποτελέσματα κ.α. Αρχίζουν και οι εκλογές να παίζουν το ρόλο τους, αλλά μάλλον οι βουλευτικές θα γίνουν τον Οκτώβρη. Τώρα έχουμε αποδόσεις στα ομόλογα και επικείμενη έκδοση τριετίας.

Δεν θα μας παραξένευε πάντως να βλέπαμε μία περαιτέρω ανοδική κίνηση μέχρι τις 770-775 μονάδες και από εκεί να βλέπαμε μία καλή διόρθωση. Όπως και να έχει πάντως δεν πρέπει να έχει κανείς παράπονα από την πορεία της αγοράς μας. Επανήλθε και αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις 628 μονάδες το κλείσιμο του τραπεζικού δείκτη. Εντυπωσιακή και πάλι η Πειραιώς, πολύ καλή η Alpha Bank, με οριακές απώλειες η Εθνική και συνέχισε τη διόρθωση η Eurobank με 5 συνεχόμενες πτωτικές. Η Πειραιώς από την άλλη έχει 5 ανοδικές και συνολικά κέρδη από τα χαμηλά της 200%.

ΟΠΑΠ: Έπιασε η αποτίμηση τα 3 δισ. ευρώ. Ενισχύθηκε 1,40% και βοήθησε την αγορά. Χαμηλό ημέρας στα 9,2050 ευρώ και υψηλό στα 9,45 ευρώ με κλείσιμο στα 9,43 ευρώ.

LAMDA: Κάνει τη δική της κίνηση αλλά με καθυστέρηση έναντι άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στα 6,88 ευρώ με άνοδο 2,69% και όγκο 167 χιλ. τεμάχια. Αν φύγει πάνω από τα 6,90 ευρώ τότε μπορεί να δει τιμές από 7,10 έως 7,40 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Τα αποτελέσματα έχουν αντιστροφή πρόβλεψης και άρα τα καθαρά κέρδη από τις δραστηριότητες είναι χαμηλότερα από αυτά που δημοσίευσε. Έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε την αδυναμία της μετοχής.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Πηγές της στήλης διαψεύδουν πως θα υπάρξει αλλαγή διοίκησης. Οι Ολλανδοί θα πάρουν θέσεις στο Δ.Σ., αλλά η ηγετική ομάδα δε θα αλλάξει. Όπως σημείωναν πηγές της στήλης «οι Ολλανδοί ήρθαν λόγω του κ.Περιστέρη».

FORTHNET: Υπήρξε παράπονο από την εταιρεία αναφορικά με σημερινό θέμα που γινόταν μικρή αναφορά στη συγκεκριμένη εταιρεία με τις λέξεις «εξαιρετικά αδύναμα θεμελιώδη».

Έχουμε "ιστορία" εδώ από πριν το 2010 και συγκεκριμένα από το 2007 όταν η Merrill Lynch είχε δημοσιεύσει έκθεση για τη μετοχή δίνοντας υψηλή τιμή στόχο. Από τότε ο γράφων, όχι από το Bankingnews αλλά από άλλο «μετερίζι» είχε στηλιτεύσει την έκθεση και είχε γράψει τις ανησυχίες του για τα θεμελιώδη.

Από τότε η διοικητική ομάδα προσπαθούσε να μας πείσει για τα θεμελιώδη. Τελικά λίγα χρόνια μετά μπήκε στην επιτήρηση. Η εταιρεία είναι αρκετά καλή στη δουλειά της, αλλά η αρνητική καθαρή θέση και ο υψηλός δανεισμός δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια.

Θα θέλαμε να δούμε μετατροπή δανείων σε μετοχές ή και αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να γυρίσει θετική η καθαρή θέση και να μειωθεί ο τραπεζικός δανεισμός.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Βίαιη διόρθωση. Υποχώρησε 8% και έκλεισε στα 0,9860 ευρώ με μεγάλο όγκο 514 χιλ. τεμάχια και πωλητές στο κλείσιμο.

CENERGY: Σημαντική υποχώρηση 3,34% και κλείσιμο στα 1,2720 ευρώ με όγκο 143 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 241 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης