Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Σύνοδο των χωρών που θα επηρεασθούν περισσότερο από ένα «no deal Brexit» συγκάλεσε για αύριο (10/4) ο Βέλγος πρωθυπουργός

ΕΕ: Σύνοδο των χωρών που θα επηρεασθούν περισσότερο από ένα «no deal Brexit» συγκάλεσε για αύριο (10/4) ο Βέλγος πρωθυπουργός
Συνάντηση των χωρών της ΕΕ που θα «επηρεασθούν πιο άμεσα» από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, συγκάλεσε για αύριο (10/4) ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Charles Michel
Συνάντηση των χωρών της ΕΕ που θα «επηρεασθούν πιο άμεσα» από μια έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία, συγκάλεσε για αύριο, Τετάρτη 10 Απριλίου, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Charles Michel, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (9/4/2019) από το πρωθυπουργικό γραφείο Τύπου.
«Πρόκειται για μια συνάντηση για να προετοιμασθούμε για τις εν δυνάμει συνέπειες ενός Brexit σε διάφορα επίπεδα (τελωνειακά ζητήματα, έλεγχος των συνόρων...)», διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή σε ανακοίνωση.
«Η πρωτοβουλία ελήφθη από το Βέλγιο για να συνεδριάσουν οι χώρες που βρέχονται από τη Βόρεια Θάλασσα», υπογραμμίσθηκε.
Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας και της Ολλανδίας περιλαμβάνονται μεταξύ των προσκεκλημένων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Frederic Cauderlier, εκπρόσωπος του Michel.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 15:30 (τοπική ώρα, 16:30 ώρα Ελλάδας), πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το Brexit, στην οποία θα συμμετάσχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May.
Η παρουσία της Angela Merkel στη σύνοδο αυτή δεν είναι βέβαιη, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος πρόκειται να συμμετάσχει νωρίς αύριο το απόγευμα στο Βερολίνο σε συνεδρίαση στην Μπούντεσταγκ αφιερωμένη σε ερωτήσεις.
Το Βέλγιο, τα εμπορικά λιμάνια του οποίου βρίσκονται απέναντι από την Αγγλία, θεωρεί πως είναι μία από τις χώρες η οικονομία των οποίων θα πληγεί από μια μη συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Η βελγική κυβέρνηση έχει ήδη προετοιμασθεί για να καλύψει το κόστος της πρόσληψης από το 2020 χιλιάδων επιπλέον τελωνειακών και αστυνομικών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης