Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Οφείλουμε να δώσουμε χρόνο στη Βρετανία για το Brexit αλλά υπό προϋποθέσεις

tags :
Tusk: Οφείλουμε να δώσουμε χρόνο στη Βρετανία για το Brexit αλλά υπό προϋποθέσεις
Παράταση της διαδικασίας του Brexit και πέραν της 30ης Ιουνίου 2019, προτείνει ο Tusk
Οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να δώσουν χρόνο στη Βρετανία προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit, αλλά μία τέτοια απόφαση θα συνοδεύεται από ορισμένες προϋποθέσεις – δεσμεύσεις του Λονδίνου, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk στην επιστολή του προς τους αρχηγούς των κρατών της ΕΕ, εν όψει της αυριανής (10/4) έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το Brexit.
Όπως αναφέρει ο κ. Tusk στην επιστολή του, πιθανώς να χρειαστεί παράταση της όλης διαδικασίας και πέραν της 30ης Ιουνίου 2019, καθώς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη μεγάλες αντιρρήσεις στο εσωτερικό της Βρετανίας και πιθανώς υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος για να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός.
Ο κ. Tusk επαναλαμβάνει ότι αυτό που θα πρέπει να αποφευχθεί είναι ένα Brexit χωρίς συμφωνία, καθώς θα ήταν βλαπτικό τόσο για την ΕΕ όσο και για τη Βρετανία.
«Μια πιθανότητα θα ήταν μια ευέλικτη παράταση, η οποία θα διαρκέσει μόνο όσο χρειάζεται και όχι περισσότερο από ένα έτος, καθώς μετά την ημερομηνία αυτή θα χρειαστεί να αποφασίσουμε ομόφωνα ορισμένα βασικά ευρωπαϊκά σχέδια.
Η ευελιξία θα επέτρεπε τον αυτόματο τερματισμό της επέκτασης, μόλις οι δύο πλευρές έχουν επικυρώσει τη Συμφωνία Απόσυρσης.
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ελεύθερο να φύγει όποτε είναι έτοιμο. Και η ΕΕ των 27 θα αποφύγει επανειλημμένες συνόδους κορυφής για το Brexit», υπογραμμίζει ο κ. Tusk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης