Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Συσσώρευση με ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Συσσώρευση με ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
ΑΓΟΡΑ: Διορθωτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί αλλά χωρίς ακραία φαινόμενα. Οριακά πάνω από τις 750 μονάδες με χαμηλό τζίρο. Περιμένουμε αύξηση μεταβλητότητας και τζίρου σημείωναν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια.

Υγεία θα είναι η διόρθωση και ειδικά στις τράπεζες που σε σύντομο χρόνο κατέγραψαν μεγάλη άνοδο. Από την άλλη υπάρχουν υπεραξίες και σε πολλές άλλες μετοχές όλων των κατηγοριών που δεν θα ήταν αρνητική εξέλιξη μία στάση.

Στα αποτελέσματα στρέφεται ξανά το βλέμμα μιας και στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις είχαμε απουσία δημοσιεύσεων. Μέχρι τέλος του μήνα θα τα μάθουμε όλα. Εκτός από τη χρήση 2018 θα μάθουμε και κάποια αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2019. Η διορία πάντως 4 μηνών είναι απαράδεκτη.

ΔΕΗ: Ξεκίνησε πτωτικά με καλό όγκο συναλλαγών. Η αναμονή για το διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων δημιουργεί κάποιο προβληματισμό. Η μετοχή ωστόσο έχει καλή συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα και αν προχωρήσει η πώληση ίσως δούμε άλλα νούμερα.

COCA COLA: Έτοιμη να βάλει πλάτη μόλις φανεί αδύναμη συνεδρίαση. Στο +1,26% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 11,07 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέζεται η Εθνική αλλά οριακά, όπως και η Alpha Bank, ενώ ακόμα μικρότερες απώλειες έχει η Eurobank. Η Πειραιώς παίζει οριακά υψηλότερα.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Σήμερα τα αποτελέσματα. Η IBG περιμένει πωλήσεις 340 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 13,4% και καθαρά κέρδη 31,6 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 10,5%. Η ΑΧΕ διατηρεί την επιφυλακτικά αισιόδοξη στάση της για τη μετοχή με σύσταση ουδέτερη για τη μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Η μετοχή αναφέρει πως είναι δίκαια αποτιμημένη με EV/EBITDA για την τρέχουσα χρήση 9,1 φορές που εμπεριέχει discount 40% έναντι των ομοειδών αλλά είναι ανάλογο με το μέσο όρο της δεκαετίας της εταιρείας.

H Beta περιμένει πωλήσεις 341,4 εκατ. ευρώ, EBITDA 54,2 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 14,2% και καθαρά κέρδη 30,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 8%. Περιμένει μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή και καθαρό δανεισμό 16 εκατ. ευρώ από αρνητικό καθαρό δανεισμό 16 εκατ. ευρώ λόγω των πρόσφατων εξαγορών.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή με τιμή στόχο τα 7,35 ευρώ και σημειώνει πως διαπραγματεύεται με p/e 15,6 φορές και EV/EBITDA για το 2019 10 φορές.

ΝΗΡΕΥΣ: Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα διαμορφωθούν καθαρά κέρδη, καθαρή θέση και ταμειακές ροές. Θυμίζουμε το εξάμηνο ήταν άσχημο λόγω Τουρκίας.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Μετά τη χθεσινή μεγάλη υποχώρηση-διόρθωση, συνεχίζει πτωτικά και στο σημερινό άνοιγμα με όγκο 57 χιλ. τεμάχια. Ο συνδυασμός της πτώσης της μετοχής μαζί με την πτώση της Κέκροψ δημιούργησε κάποιες ανησυχίες που όμως δεν επιβεβαιώνονται.

Η αγορά περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης για τα διεκδικούμενα οικόπεδα, μία απόφαση που έχει αργήσει να δημοσιευτεί.

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ: Εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι η ΕΧΑΕ δε χειρίστηκε σωστά το θέμα και έδωσε νέα παράταση. Το θέμα αφορά τις εκποιήσεις μετοχών λόγω απουσίας χειριστή που είχε αποκαλύψει το Bankingnews.

Τώρα με παρέμβαση του ΧΑ προφανώς, οι εισηγμένες κάνουν ανακοινώσεις προς τους μετόχους για να ενημερωθούν και όσοι δεν έχουν χειριστή να αποφύγουν την εκποίηση. Ας ελπίσουμε να ενημερωθούν οι περισσότεροι και να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης