Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Δεν επιθυμώ μία μακρά παράταση του Brexit - Όσο συντομότερα φύγουμε από την ΕΕ τόσο το καλύτερο

Barclay (Βρετανία): Δεν επιθυμώ μία μακρά παράταση του Brexit - Όσο συντομότερα φύγουμε από την ΕΕ τόσο το καλύτερο
Ο Βρετανός υπουργός Brexit τόνισε ότι η συντομότερη αποχώρηση από την ΕΕ «θα φέρει σιγουριά στις επιχειρήσεις»
Την αντίθεσή του απέναντι σε μία μακρά παράταση του Brexit εξέφρασε σήμερα (10/4) ο αρμόδιος υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης της μεταβατικής περιόδου.
Ειδικότερα, ο κ. Barclay τόνισε ότι «όσο συντομότερα μπορέσει να φύγει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο το καλύτερο», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο αυτή η εξέλιξη «θα φέρει σιγουριά στις επιχειρήσεις και θα παραδώσει τα αποτέλεσματα του δημοψηφίσματος».
Μάλιστα, όταν ο ίδιος ρωτήθηκε για το εάν θα ήταν υπέρ μίας μακράς παράτασης του Brexit, τόνισε ότι «δεν επιθυμών να δω μία καθυστέρηση διάρκειας ενός έτους».
Ωστόσο, ο κ. Barclay τόνισε ότι «το κλειδί για οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι να μπορέσουμε να την τερματίσουμε μόλις επικυρώσουμε τη συμφωνία για το Brexit», προσθέτοντας παράλληλα ότι «σύμφωνα με την πρωθυπουργό Theresa May, ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να έχουμε μία σύντομη παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου».
«Εάν επρόκειτο να υπάρξει μία παράταση πέραν από αυτή την ημερομηνία, τότε πρέπει να είναι μία παράταση που μπορεί να τερματιστεί», τόνισε ο κ. Barclay αναφορικά με τη σύντομη παράταση για το Brexit.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το Brexit, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα γίνει δεκτό το αίτημα της Βρετανίας για περαιτέρω παράταση της μεταβατικής περιόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης