Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας τον Φεβρουάριο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας τον Φεβρουάριο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,2%
Σταθερό ρυθμό επέκτασης διατήρησε η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (10/4) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,3% για το τρίμηνο Δεκεμβρίου 2018 - Φεβρουαρίου 2019, έναντι επίσης 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι 0,5% τον Ιανουάριο του 2019, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Ο κλάδος υπηρεσιών είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά την ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου για το τρίμηνο, ενώ αντίθετα η μικρότερη συνεισφορά προήλθε από τον κατασκευαστικό τομέα.
«Η ανάπτυξη του ΑΕΠ παρέμεινε μέτρια τους τελευταίους τρεις μήνες», σχολίασε ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος, Rob Kent-Smith, σχολιάζοντας παράλληλα ότι ο κλάδος υπηρεσιών «οδήγησε ξανά την οικονομία, με μία συνεχιζόμενη ισχυρή επίδοση στον τομέα της πληροφορικής».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο μεταποιητικός κλάδος «συνέχισε επίσης να ανακάμπτει μετά την αδυναμία στα τέλη του περασμένου έτους», διευκρινίζοντας ότι «οι συνήθως ασταθείς τομείς της φαρμακοβιομηχανίας και των χμηικών είχαν καλές επιδόσεις τους τελευταίους μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης