Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani: Η Ευρώπη είναι διχασμένη αναφορικά με τη Λιβύη

Tajani: Η Ευρώπη είναι διχασμένη αναφορικά με τη Λιβύη
Η Γαλλία και η Ιταλία είναι διχασμένες αναφορικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί απέναντι στη Λιβύη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani
Η Γαλλία και η Ιταλία είναι διχασμένες αναφορικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί απέναντι στη Λιβύη, παρά την επίσημη έκκληση ενότητας της ΕΕ που απηύθυνε η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής του μπλοκ, δήλωσε σήμερα (10/4/2019) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να μιλήσουν με μία φωνή για τη νέα κρίση στη Λιβύη, όπου αντίπαλες δυνάμεις αγωνίζονται για τον έλεγχο της πρωτεύουσας Τρίπολης.
Ο Tajani αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο της Γαλλίας και της Βρετανίας στην ανατροπή του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Muammar Gaddafi, το 2011, μια κίνηση που, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ένα λάθος που προκάλεσε χάος.
«Χρειαζόμαστε περισσότερη ενότητα, πρέπει να μιλάμε μόνο με μία φωνή ως Ευρωπαίοι, αλλά δυστυχώς οι Ευρωπαίοι είναι διχασμένοι αναφορικά με αυτό», δήλωσε ο Tajani στους δημοσιογράφους.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν «διαφορετικά συμφέροντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης